Witam
Proszę o podpowiedzi co robicie w takiej sytuacji.
Panu przyznano świadczenie na dwoje dziecina nowy okres zasiłkowy. Po miesiącu jego partnerka matka dzieci złożyła oświadczenie że wyjechał za granicę w celach zarobkowych. Wystąpiłam z zapytaniem czy nie zachodzi koordynacja - wysłałam samo pismo bez dokumentów bo taką informację uzyskałam z UW w telefonicznej rozmowie.
Wydaje mi się jednak, że akta sprawy powinnam załączyć? jak robicie w takich sytuacjach? Czy załączacie oryginalny wniosek, ksero decyzji przyznającej i dokumenty typu PIT-11 i świadectwa pracy potwierdzające utratę?????
Koordynacja dylematy z art. 16 ust 2
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Kontakt:
Re: Koordynacja dylematy z art. 16 ust 2
Nie wiem czy w związku z zaostrzeniami ustawy o ochronie danych osobowych można załączyć dodatkowe dokumenty poza wnioskiem czyli np świadectwo pracy , PIT-11 ????
- Edysia185
- Starszy referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
Jeżeli wychodzi to w trakcie okresu to my najpierw wysyłamy zapytanie dopiero potem, gdy dostaniemy postanowienie, że koordynacja zachodzi uchylamy swoją decyzję i wysyłamy komplet dokumentów.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Dzięki za odpowiedź ale możesz rozwinąć.
Też tak robię, ale myślę, że mają mało informacji. Poza tym wiem, że niektóre jednostki przesyłają od razu wniosek i się zastanawiam czy tak nie powinno się robić.
Czy wysyłasz oryginalny wniosek do nich czy kserokopie poświadczoną za zgodność z oryginałem i wszystkie dokumenty co zgromadziłaś w sprawie???
Też tak robię, ale myślę, że mają mało informacji. Poza tym wiem, że niektóre jednostki przesyłają od razu wniosek i się zastanawiam czy tak nie powinno się robić.
Czy wysyłasz oryginalny wniosek do nich czy kserokopie poświadczoną za zgodność z oryginałem i wszystkie dokumenty co zgromadziłaś w sprawie???
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Św
- Kontakt:
a u nas trzeba wysłać zapytanie o koordynację wraz z formularzem, decyzję, informację o przyznanych świadczeniach, wniosek, umowy itd
-
- Praktykant
- Kontakt:
Natalia.św czy wysyłasz oryginalny wniosek czy poświadczony za zgodność z oryginałem?
Ja ostatnio zaczęłam wysyłać oryginalny wniosek wraz z załącznikami i ksero decyzji przyznającej świadczenie. Nie wiem czy to jest prawidłowo. Pozdrawiam
Ja ostatnio zaczęłam wysyłać oryginalny wniosek wraz z załącznikami i ksero decyzji przyznającej świadczenie. Nie wiem czy to jest prawidłowo. Pozdrawiam
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Św
- Kontakt:
zawsze oryginały zostają u mnie. Wysyłam kserokopie potwierdzone za zgodność (np. wniosku, decyzji, dokumentów, które mam). Natomiast sobie zostawiam kserokopię formularza, a oryginalny wysyłam do UW.
Oprócz Koordynacja dylematy z art. 16 ust 2 - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Do Anki2016 pismo Ministerstwa
matka nie sprawuje opieki-wzór decyzji
wznowienie postępowania a odsetki
stypendium unijne, a utrata ??
Niezapołacone nienależnie pobrane, pomożecie?
Rodzina patchworkowa- nie mężatka
pomieszanie z poplątaniem miejsce pobytu, mediacja
wznowienie postępowania sygnity
ile głów, tyle interpretacji
ojciec dzieci zgłosił, że jedno z trójki dzieci mieszka z ni
zawieszona działalność w roku bazowym
Co miesiąc inny dochód- 500 plus
nowy program DOBRY START wyprawka 300
podjęcie pracy w Polsce mąż za granicą.
brak informacji pozwalających na stwierdzenie czy zachodzi k
alimenty zasądzone przez Sąd czy ojciec dziecka w składzie