Koordynacja jak to rozgryść

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Aaaaa.

Koordynacja jak to rozgryść

Post autor: Aaaaa. »

Wpłynął wniosek elektroniczny z zaznaczonymi punktami: przebywam poza granicami kraju i członek rodziny przebywa poza granicami kraju...
Rodzinka faktycznie mieszka za granicą (informacja za pośrednictwem poczty pantoflowej)
Drukuje taki wniosek i wysyłam do Marszałka czy np. pisze do nich maila (tel nie odbierają) żeby wskazali miejsce pobytu za granicą i wtedy wysyłam.
Przez empatię nie da się/ nie umiem przesłać wniosku chociaż jest coś takiego jak PRZEKIERUJ.
Proszę porady.
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Re: Koordynacja jak to rozgryść

Post autor: Tom. »

odmowa z art 1 ust. 3
Aaaaa.

Czyli nie wysyłam do Marszałka tylko od razu odmowa?
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

a jaka tu koordynacja? koordynacja to jest jak wnioskodawca mieszka w PL a członek jego rodziny przebywa za granicą
Aaaaa.

Dziękuję Tom.
voodoo

Post autor: voodoo »

A ja wysłałem do ROPSu (wniosek przesłany elektronicznie ale jako że mieliśmy problemy z serwerem, empatią etc to Sygnity nam go przesłało w formie .pdf) :lol: . Będą mieli ze mnie ubaw ale cóż, świeżak w tych sprawach jestem (dodam że kobieta wnioskuje tylko na drugie dziecko).
Nowa 21

Post autor: Nowa 21 »

ja wysłałam do ROPS taki sam wniosek, bo dzwoniłam i ONI TEZ CHCĄ ZEBY WYSYŁAĆ WNIOSKI, NIE MOŻNA SAMEMU WYDAWAĆ DECYZJI Z WNIOSKEIM Z ZAGRANICZNYMI DANYMI,
DODAJE DZWONIŁAM DO ropsu I KAZALI PRZESŁAĆ
ODPOWIEDZ