Koordynacja od 10.2019-02.2020
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Świadczenia rodzinne
- Kontakt:
Koordynacja od 10.2019-02.2020
Hej
pierwszy raz mam sytuację, gdzie wyszło na jaw że ojciec dziecka wrócił. Wojewoda wydał informację o przyznaniu na czas 10.2019 - 02.2020. Co mam teraz zrobić? Wszcząć postępowanie? Uchylić informację? Poprosić o oświadczenie, że nic się nie zmieniło i przebywa w RP? Zebrane dokumenty wysyłać do UW??? PROSZĘ O POMOC! Chcę to sprawnie załatwić bo matka ma 4 dzieci, a pieniędzy brak.

-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
Re: Koordynacja od 10.2019-02.2020
Ja bym wzięła oświadczenie że pan wrócił i przesłała je do UW.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/DM/DE
- Kontakt:
W takiej sytuacji biorę oświadczenie ewentualnie np. kserokopie świadectwa pracy i wysyłam do UW
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Świadczenia rodzinne
- Kontakt:
Pan nie ma świadectwa pracy. Był tam nielegalnie. Później Przebywał w zakładzie karnym. w lutym wrócił do Polski. Wojewoda uznał, że do tego czasu zachodzi koordynacja i dał informację o wypłacie.
A teraz nie wiem co mam dalej robić. Zrobiłabym tak, że rozpatrywałabym ten sam wniosek dalej poprzedzając to wszczęciem i wypłaciła od marca wyrównanie do teraz, a dalej normalnie co miesiąc. Głównie chodzi mi o dokumenty. Czy powinnam cos wysyłac jeszcze do Wojewody po tym jak juz przyznał a ja będę rozpatrywać wniosek na poziomie gminy?
A teraz nie wiem co mam dalej robić. Zrobiłabym tak, że rozpatrywałabym ten sam wniosek dalej poprzedzając to wszczęciem i wypłaciła od marca wyrównanie do teraz, a dalej normalnie co miesiąc. Głównie chodzi mi o dokumenty. Czy powinnam cos wysyłac jeszcze do Wojewody po tym jak juz przyznał a ja będę rozpatrywać wniosek na poziomie gminy?
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
Jak wyżej pisałam - oświadczenie do UW i czekać na ich odpowiedź. Jak napiszą, że nie zachodzi koordynacja to wtedy możesz przyznawać.
Oprócz Koordynacja od 10.2019-02.2020 - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Dziecko zamieszkuje z ojcem, nie z matką - jak postępować?
śmierć wnioskodawcy
500 + Koordynacja
koordynacja a nowy wniosek
Decyzja
Wzór decyzji odmownej
Decyzja odmowna???
Decyzja ODMOWNA z UW
Wniosek na noworodka i wpisane pozostałe dzieci
koordynacja zapytanie pilne!
świadczenie 500+ komu przyznać ?
decyzje uchylające koordynacja
Przekroczenie dochodi i nowy wniosek na rodzinne