koordynator do rodzin z długoletnim stażem !! - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 25 kwie 2013, 14:10

Witam,
czy jest jakaś interpretacja ministerstwa, że rodziny zastępcze pow. 2 lat od ich ustanowienia mogą zostać objęte pracą koordynatora rodziny, w przypadku uzasadnionej konieczności (rodziny problemowe)???

Wyjaśniam, że u nas w Ośrodku jest podział: pracownik socjalny zajmuje się \"starymi rodzinami\" (ze stażem kilkuletnim), a koordynatorzy wyłącznie \"nowymi rodzinami\" (czyli te które na dzień 01.01.12 r nie miały stażu większego niż 2 lata od ustanowienia i nowo ustanowionymi)
~nat_mops

Napisano: 25 kwie 2013, 15:37

zgodnie z ustawą opieką koordynatora tak w przypadku nowych jak i starych rodzin (w tym problemowych) moze zostać otoczona rz która złozy pisemny wniosek o takiego, w innym razie pcpr pełnić musi role koordynatora
~wojtek509

Napisano: 25 kwie 2013, 16:38

który dokładnie artykuł ustawy o tym mówi ?
~xxx~

Napisano: 26 kwie 2013, 18:19

w myśl ustawy z dnia 27 kwietnia 2012r. o zmianie ustawy o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej oraz niektórych innnych ustaw
art 77ust 1 otrzymuje brzmienie:
\"Rodziny zastępcze i rodzinne domy dziecka obejmowane są na ich wniosek opieka koordynatora rodzinnej pieczy zastępczej\"
~wojtek509

Napisano: 26 kwie 2013, 18:22

dodatkowo zachęcam do lektury art 233 pkt 1 i 2
~wojtek509

Napisano: 08 maja 2013, 11:49

A PCPR Żagań takie RZ likwiduje gdzie tu logika lub nie daje dzieci
~dpo

Napisano: 23 cze 2013, 14:00

art 233 pkt 1 i 2 to dla mnie zagadka i pytanie co poeta miał na myśli, co ozn słowo zostają objęte a mogą zostać objete, ja rozumiem to tak że rz poniżej 2 lat muszą być objęte opieką koordynatora, głupota że na ich wniosek bo to juz jest dla mnie zaprzeczenie wszystkiego..może źle myślę ...
~koordynator

Napisano: 26 cze 2013, 21:31

wg art 233 te rz które funkcjonują powyzej 2 lat i złożą wniosek o koordynatora mogą zostać nim objętę - decyzja należy do organizatora, te które funkcjonują poniżej 2 lat i złożą wniosek o koordynatora muszą zostać objęte jego pomocą, organizator nie am wyjścia. od 2015 wszystkie rodziny które złożą wniosek muszą zostać objęte.
~112

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x