kredyt - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 31 lip 2014, 11:44

Czy kredyt uzyskany w okresie ostatnich 3 miesięcy jest dochodem i należy go wliczać?
eska 1

Napisano: 31 lip 2014, 13:50

kredyt i pożyczka nie jest dochodem w/g J.Bajora
aga1

Napisano: 31 lip 2014, 14:28

A czy wg innych jest???
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 01 sie 2014, 9:16

nie
Mel

Napisano: 04 sie 2014, 8:38

W pomocy społecznej kredyt jest dochodem. Są na ten temat również wyroki. Niestety nie znalazłam w podobnej kwestii wyroku w dodatkach mieszkaniowych. DEfinicja dochodu w Pomocy Społ. jest bardzo podobna jak w dodatkach tzn. wszelkie przychody(dochody) po odliczeniach, a potem cała litania czego nie wliczać i ani słowa o kredycie dlatego mam wątpliwości.
eska 1

Napisano: 04 sie 2014, 11:03

Po pierwsze dodatki mieszkaniowe to nie pomoc społeczna (!!!)
Po drugie jeśli wyrok będzie w TEJ sprawie, to niech sobie będzie, jednak na razie nie ma.
Po trzecie z których przepisów (podatkowych??? księgowych???) wynika że kredyt jest przychodem??? No, proszę poszperać. Proszę zajrzeć do Internetu. W Wikipedii, pod hasłem przychód jak wół stoi:
Przychodu nie stanowią uzyskane kredyty
Jeśli kredyt byłby dochodem to dlaczego nie skorzystać? Dlaczego ja nie żyję z kredytów?
Może eska 1 żyje??? :lol: Wszak kredyty i pożyczki są niezwykle dostępnym towarem rynkowym, czyż nie? Niby pójść, wziąć i dochód mieć zamiast pracować.
PCW
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 06 sie 2014, 11:09

Muszę zabrać ponownie głos, bo nie może zostać bez krytyki bałamutny post Damiasza. Damiasz reklamuje bank, w zasadzie nie mam nic przeciw temu, ale interesy banku to nie to samo co interes gminy, jednocześnie zaprezentowany pogląd moim zdaniem nie ma nic wspólnego z dodatkami mieszkaniowymi.
PCW
VIP
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x