- krok po kroku- stypendium - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 14 cze 2017, 14:38

wiatm od września zaczynam realizować stypendium. Prosze napiszcie krok po kroku na co szczególnie mam zwracać uwagę. Wiem o kryterium dochodowym i w zależności wyypłata. Najgorzej z tymi fakturami . Rejestruję je gdzieś opisuję analizuję zliczam co sie kwalifikuje z faktury. gdzie mam to wpisywać. Pracuję na Talesie
grosiki
Referent
Od: 10 maja 2017, 10:27
Zajmuję się: św

Napisano: 14 cze 2017, 17:44

To przecież możesz zapytać poprzednika co i jak w temacie. Chyba że masz z nim kosę to trudno. Ps. Obliczanie dochodów uprawniajacym jak w pomocy społecznej więc uderz do pracowników. Faktury? A to trzeba to gdzieś wpisywać?
Polecam książkę- autor. Piotr Ciszewski. Pomoc materialna dla uczniów
Małopolska/OPS/Sygnity
Ragnar
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 22:32
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 20 cze 2017, 13:52

też pracuję na talesie.w razie pytań pytaj śmiało. faktur nie rejestruję - w programie nie ma takiej opcji. podobno w sygnity jest. prowadzę zeszyt w którym wszystko zapisuję.faktury muszą być zgodne z wydaną decyzją. każdą fakturę na odwrocie opieczętowuję i opisuję jaką kwotę z danej faktury zaliczam.
gonia789
Referent
Od: 10 mar 2017, 10:07
Zajmuję się: ŚR, FA, DO, DW, ŹC, DE, CP ...

Napisano: 03 lip 2017, 10:35

Polecam tą samą książkę Piotra Ciszewskiego.
Obliczania dochodów też uczyłam się od pracowników socjalnych. Dużo korzystałam z forum, nie bój się pytać. Poczytaj też stare wpisy, tam każdy temat jest szczegółowo omówiony.
Pamiętaj o:
*informacji o późniejszym terminie załatwienia sprawy, bo na pewno nie wydasz decyzji w ciągu miesiąca - decyzję o pieniądzach dostaniesz gdzieś w listopadzie.
*zgodzie na zmianę decyzji w II semestrze, jeśli zmieniasz decyzję pierwotną decyzją zmieniającą, bo niektórzy wydają też drugą na ten sam wniosek.

I tak zaczniesz z myślą, że to takie proste, a później się zacznie: przeliczać w nowym semestrze czy nie, od którego miesiąca zawieszać, jak liczyć działalność gospodarczą, komu odliczać KRUS, itd.
Na początku nie zadaje się właściwych pytań, bo się ich nie zna, później wypracujesz sobie własny sposób postępowania. Który też pewnie w międzyczasie zmienisz.
m_alaczek
Stażysta
Od: 07 lis 2016, 11:54
Zajmuję się: ST/DM

Napisano: 22 sie 2017, 10:39

a czy wnioski są nadal przez nas opracowywane? Czy może jakieś przepisy się zmieniły?
Fast
Praktykant
Od: 22 sie 2017, 10:02
Zajmuję się: FA, ST

Napisano: 22 sie 2017, 10:42

jeżeli nie masz wzoru wniosku okreslonego w regulaminie albo uchwale rady gminy to możesz sobie dowolnie modyfikowac wniosek, ja tak robię.
gonia789
Referent

Napisano: 07 wrz 2017, 14:39

m_alaczek pisze:Polecam tą samą książkę Piotra Ciszewskiego.
Obliczania dochodów też uczyłam się od pracowników socjalnych. Dużo korzystałam z forum, nie bój się pytać. Poczytaj też stare wpisy, tam każdy temat jest szczegółowo omówiony.
Pamiętaj o:
*informacji o późniejszym terminie załatwienia sprawy, bo na pewno nie wydasz decyzji w ciągu miesiąca - decyzję o pieniądzach dostaniesz gdzieś w listopadzie.
*zgodzie na zmianę decyzji w II semestrze, jeśli zmieniasz decyzję pierwotną decyzją zmieniającą, bo niektórzy wydają też drugą na ten sam wniosek.

I tak zaczniesz z myślą, że to takie proste, a później się zacznie: przeliczać w nowym semestrze czy nie, od którego miesiąca zawieszać, jak liczyć działalność gospodarczą, komu odliczać KRUS, itd.
Na początku nie zadaje się właściwych pytań, bo się ich nie zna, później wypracujesz sobie własny sposób postępowania. Który też pewnie w międzyczasie zmienisz.
a ta informacja w jakiej formie?
Daga888
Stażysta
Od: 07 wrz 2017, 14:35
Zajmuję się: oświata

Napisano: 12 wrz 2017, 21:52

Wyślij na priv meila to Ci podeślę wzór od Ciszewskiego
gonia789
Referent

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x