Krótkie pytanie..... - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 27 ]
Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??

Napisano: 04 mar 2014, 16:15

Czy może tak być?
1.Wniosek o zasiłek rodzinny data styczeń 2014, a ja rejestruje w marcu bo wpłynęły dokumenty- reszta, normalnie rozpatruje z marca?
~Krystyna

Napisano: 04 mar 2014, 16:21

nie można
~ala

Napisano: 04 mar 2014, 16:21

nie moze, powinnas po przyjeciu wniosku bez dokumentow wezwac strone do uzupelnienia w wyznaczonym terminie, jesli dostarczylaby je w terminie - ustalilabys prawo od stycznia, nie dostarczylaby - wniosek pozostalby bez rozpatrzenia i dopiero po zlozeniu nowego wniosku wrzaz z dokumentami moglaby sie znow ubiegac o swiadczenia...zgodnie z ustawa mozesz wyznaczyc na dostarczenie dokumentow max 30 dni
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 04 mar 2014, 16:24

Czyli teraz co zrobić?mówiłam jej żeby dostarczyła żeby pisemnie nie występować....no i dopiero teraz mi dostarczyła a nowego wniosku nie chce skłądać bo za dużo pisania.
~Krystyna

Napisano: 04 mar 2014, 16:29

Przyjmując w styczniu niekompletny wniosek powinnaś wezwać stronę do uzupełnienia dokumentów w terminie do 30 dni, a potem pozostawić wniosek bez rozpatrzenia.
~Ewa

Napisano: 04 mar 2014, 16:30

jak robi sie cos tak na gebe to potem masz..jesli zarejestrowalas wniosek - nie moglas tak czekac bezczynnie az do marca
a co teraz to nie mam pomyslu...moze przyjmij ze wniosek (kompletny ) wplynal dopiero w marcu i przyznaj od marca,ale w przypadku odwolania to troche przekichane
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 04 mar 2014, 16:31

Kierownik pozwala przyjąć wniosek bez dokumentów liczy się data wpływu nie wysyłamy zawiadomień tylko wpływa w lutym a jak uzupełni dokumenty to rejestruje z datą marzec.Niepełny wniosek od razu rejestrujecie?
~Krystyna

Napisano: 04 mar 2014, 16:32

kierownik przyznaje czy ty
~WK

Napisano: 04 mar 2014, 16:32

no jesli nie rejestrowalas go to tak jakby go nie bylo...tyle ze to nie jest zgodne z prawda...polecam art. 24 a ustawy
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 04 mar 2014, 16:33

my nie przyjmujemy niekompletnych wniosków i koniec
~WK

Strona 1 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny