krus - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 4    [ Posty: 35 ]

Napisano: 03 lip 2014, 14:57

ja mówiłam jak wydawałam informacje:
że jak chcą składać to zaśw. z KRUS że podlegają i zapytać sie o oświadczenia i o konsekwencje z nim związane
przy składaniu wniosków przychodzili i gadali takie głupoty że aż za głowę się łapałam wiec przy okazji jak miałam sprawę do KRUSu sama się zapytała o te oświadczenia i co:
1. ja uzyskałam odpowiedź że " to dla rolnika i tak nic niem a pani się nie należny to bzdury że rolnik dostanie tyle kasy, musi pani sie wyzbyć gospodarstwa wtedy pani nie bedzie podlegać pod KRUs a OPS Panią wtedy musi ubezpieczć.

A na stanowisku obok Kobieta tłumaczy petentce tak:
to oświadczenie to tylko na potrzeby OPS nas to nie interesuje może pani nawet być na naszym zwolnieniu nas to Nie obchodzi nie ma znaczenia dla nas.

5 minut w urzędzie ta sama sprawa : rozbieżność od a - do Z

a tu proszę obudzili się
zuzzanna

Napisano: 03 lip 2014, 15:15

raczej chyba chodzi o uczciwość a nie o lipę, rolnikowi, który prowadzi działalność nie należy sie i już, taka ustawa o zdo niestety, u mnie nie złożyli, teraz jeden złożył o wyrównanie, odmówię, pobiera akcyzę - zwrot za paliwo, dopłatę sorry albo wszyscy albo nikt,
dżela

Napisano: 03 lip 2014, 15:17

ja mam dwie osoby co napisały oświadczenia: są w KRUS ubezpieczone, ale fizycznie same nie pracują w gosp. rolnym gdyż mają pod opieką osoby leżące. Gospodarstwa albo dali w dzierżawę, albo pracuje współmałżonek/dzieci. W takim wypadku te osoby też mają się obawiać konsekwencji z KRUS????
kasia7

Napisano: 03 lip 2014, 15:19

tak
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 03 lip 2014, 15:25

Elmer przyznałeś rolnikowi Zdo na podstawie oświadczenia?
znaczek
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 02 lip 2014, 12:30
Zajmuję się:

Napisano: 03 lip 2014, 15:26

nie widzę podstaw by odmówić
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 03 lip 2014, 15:29

może wypadałoby ich zapoznać z info KRUS, bo decyzji jeszcze nie wydałam...
a co, jesli złoży mi rolnik bez oświadczenia (bo się dowiedział że w sąsiedniej gminie nie składają a ja wymagam), czy wzywam i wniosek bez rozpatrzenia, czy dać szansę na odwołanie po wydaniu decyzji odmownej?????? jak robicie
kasia7

Napisano: 03 lip 2014, 15:30

wzywam i wniosek bez rozpatrzenia
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 03 lip 2014, 15:38

dzięki, niestety jednego Pana mam bardzo mądrego, gdyż ma siostrę w innym urzędzie i tam nie biorą oświadczeń do wyrównań i zarzuca mi że ja coś wymyślam, a on chce tylko wyrównanie.... i bądź tu mądry...
kasia7

Napisano: 03 lip 2014, 16:46

kasia7 pisze: a on chce tylko wyrównanie....
Uuu, a ja chcę żeby taka jedna mnie kochała, ale niestety nie zawsze się dostaje to co się chce. Wezwanie do uzupełnienia i wniosek bez rozpatrzenia.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 3 z 4    [ Posty: 35 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x