KRUS- a dochód do Czystego powietrza - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 07 sie 2025, 11:48

Pani jest na emeryturze z KRUS i posiada jeszcze dodatkowo 1,3630 ha ( ma w dzierżawie ale nie w zamian za rentę także wliczam jej normalnie do dochodu zgodnie z przelicznikiem).
Z weryfikacji w KRUS wyszło, żę w grudniu 2023 r. Pani miała odprowadzoną składkę w kwocie 1052 zł. w pozostałych miesiącach wynosiła ona 165 zł no i w miesiącach co była 13 i 14 emerytura to też kwoty wyższe.. ale zastanawia mnie ten XII/2023 r. 1052 zł.
wystąpiłam też z wnioskiem do KRUS o kwoty 13 i 14 za 2023 r. KRUS na terenie mojego powiatu udostępnił mi dane o wysokościach tych dodatkowych świadczeń. Ale jak zadzwoniłam do nich z zapytaniem czy aby na pewno ta kwota składki jest prawidłowa to odesłali mnie do innego KRUSU. obdzwoniłam już 3 KRUSY i żaden mi nie może udzielić odpowiedzi bo twierdzą, że albo nie mają już tej Pani w systemie bo była tylko do V/2007 r. Wydział rent i Emerytur w województwie w ogóle ma ją tylko w systemie do V/2023. a w systemie jak weryfikujemy w KRUS jest że składki odprowadzane są za cały rok...
co powinienem zrobić w tym przypadku- wziąć kwotę składek taka jaka wychodzi czy jeszcze gdzieś dalej drążyć i pisać oficjalne pisma do KRUS o wysokość składek za 2023 r.?????
jakub@
Stażysta
Od: 31 sty 2018, 9:02
Zajmuję się: FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x