KRUS żąda!!! - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 4    [ Posty: 36 ]

Napisano: 02 cze 2014, 15:53

I jeszcze jedno do podpuszczacza. Nie udało Ci się , bo nie znasz przepisów odnośnie ubezpieczeń, obowiązujących w KRUS. Oprócz zaprzestania pracy w g.rolnym, trzeba jeszcze zaprzestać pracy w g.domowym związanym z tym g.rolnym. Czy coś takiego składał rolnik ubiegający się o ZDO? Przy wkręcaniu kogoś też trza myśleć.
Gość

Napisano: 02 cze 2014, 18:21

KRUS żąda!!!

Postautor: xxx.x » 02 cze 2014, 14:10
I co Wy na to?

KRUS z ............ prosi o przesłanie kserokopii oświadczeń dot. zaprzestania pracy
w gospodarstwie w celu ich weryfikacji ze stanem faktycznym.
--------------------------------------------------------------------------------
krus nie może prosić o wszystkie osoby, może poprosić o konkretną osobę z imienia i nazwiska / druk o udost. danych /
...

Napisano: 02 cze 2014, 21:26

A Krusowi to na co? masz pole i nie masz innego ubezpieczenia- płacisz KRUS. Jak dotąd nikt nie sprawdzał czy pole obrabiane czy ugorem leży.
jatoja

Napisano: 03 cze 2014, 8:07

Żeby KRUS żądał przesłania oświadczenia musi podać podstawę prawną, do udostępniania tych danych. Jakoś nie widzę przepisu, który zobowiązywałby nas do przesyłania takich dokumentów. Myślę, że wszyscy wiedzą co grozi jeżeli udostępni się dane bez podstawnie.
Ewa2014

Napisano: 03 cze 2014, 8:11

j.w.
podstawa prawna tego żądania
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 03 cze 2014, 9:03

To jakaś bajka, nie wierzę że KRUS chciałby takie informację. Ja też jestem z pomorskiego i mój KRUS powiedział że składki w KRUS opłaca się za posiadanie gospodarstwa, a nie za pracę czy ubezpieczenie na tym gospod.
Naatalia

Napisano: 03 cze 2014, 9:54

i prawidłowo wszyscy rolnicy którzy składają fałszywe oswiadczenia o rezygnacji z prowadzenia gosp. rolnego w zwiazku z opieką powiini byc skreśleni z KRUS w czasie pobierania ŚP i ZDO, mają po 50 ha a i więcej hektarów i wszystko im sie należy, człowiek pracuje na 1/4 etatu za minimalną pensje i na swoich cięzko chorych rodziców nic mu sie nie należy bo podlega ubezpieczeniu w ZUS
zac21

Napisano: 03 cze 2014, 10:27

zac21 pisze:i prawidłowo wszyscy rolnicy którzy składają fałszywe oswiadczenia o rezygnacji z prowadzenia gosp. rolnego w zwiazku z opieką powiini byc skreśleni z KRUS w czasie pobierania ŚP i ZDO, mają po 50 ha a i więcej hektarów i wszystko im sie należy, człowiek pracuje na 1/4 etatu za minimalną pensje i na swoich cięzko chorych rodziców nic mu sie nie należy bo podlega ubezpieczeniu w ZUS
???
Gość

Napisano: 03 cze 2014, 10:28

nie komentuj wpisów troli
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 03 cze 2014, 11:27

zac21 pisze:i prawidłowo wszyscy rolnicy którzy składają fałszywe oswiadczenia o rezygnacji z prowadzenia gosp. rolnego w zwiazku z opieką powiini byc skreśleni z KRUS w czasie pobierania ŚP i ZDO, mają po 50 ha a i więcej hektarów i wszystko im sie należy, człowiek pracuje na 1/4 etatu za minimalną pensje i na swoich cięzko chorych rodziców nic mu sie nie należy bo podlega ubezpieczeniu w ZUS
To chodz zaopiekuj sie moim chorym dzieckiem,a ja pojde w pole popracowac!!
Gość

Strona 2 z 4    [ Posty: 36 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x