Ksero dokumentów
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Ksero dokumentów
Mam pytanie czy mogę wystąpić do innego Mopsu o ksero dokumentów dotyczących zatrudnienia męża Pani która złożyła u nas wniosek??
są oni w trakcie rozwodu, wcześniej dzieci były z mężem i on pobierał 500 na nie, teraz dzieci od marca są już z matką a ojcu zostało uchylone prawo do świadczenia wychowawczego, mąż tej pani napewno nie da jej dokumentów z jego pracy (wyszło mi z Zusu że ma jakąś umowę od VII 2016 r.)a w tamtym Mopsie napewno je mają skoro brał tam świadczenie tylko czy ja jakoś mogę wystąpić o ksero tych dokumentów?? proszę o podpowiedź
są oni w trakcie rozwodu, wcześniej dzieci były z mężem i on pobierał 500 na nie, teraz dzieci od marca są już z matką a ojcu zostało uchylone prawo do świadczenia wychowawczego, mąż tej pani napewno nie da jej dokumentów z jego pracy (wyszło mi z Zusu że ma jakąś umowę od VII 2016 r.)a w tamtym Mopsie napewno je mają skoro brał tam świadczenie tylko czy ja jakoś mogę wystąpić o ksero tych dokumentów?? proszę o podpowiedź
- voodoo
- Inspektor
- Kontakt:
Re: Ksero dokumentów
To wnioskodawca ma się zatroszczyć o takie dokumenty a nie ty. Wzywasz do uzupełnienia wniosku i tyle.
-
- Referent
- Kontakt:
no ja wiem że wnioskodawca ale wiem że ten pan nie da żonie tych dokumentów a naprawdę szkoda mi tej osoby i chciałabym jej jakoś pomóc..czyli nie mogę wystąpić o ksero dokumentów?
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
Tym wystąpieniem do innego organu możesz zrobić większy problem dla wnioskodawcy i tamtego organu. Jak się okaże, że coś im się przeoczyło i powstanie nienależnie pobrane? Wtedy będzie zwrot...
- voodoo
- Inspektor
- Kontakt:
Jeżeli chcesz pomóc to powiedz dla wnioskodawcy, żeby zaszła do firmy w której pracuje jeszcze obecny małżonek i żeby wydali zaświadczenie (może jeszcze wziąć ze sobą akt ślubu). Może się udać taki krok ale nie musi.zuzka pisze: a naprawdę szkoda mi tej osoby i chciałabym jej jakoś pomóc..czyli nie mogę wystąpić o ksero dokumentów?
-
- Referent
- Kontakt:
jakoś tego Pana mi nie szkoda z tego co wiem to dzieci były tam poniżane, głodzone a pieniądze szły na alkohol..
ta Pani nawet nie wie że mąż pracuje bo mi mówiła że nieJeżeli chcesz pomóc to powiedz dla wnioskodawcy, żeby zaszła do firmy w której pracuje jeszcze obecny małżonek i żeby wydali zaświadczenie (może jeszcze wziąć ze sobą akt ślubu). Może się udać taki krok ale nie musi.
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
Może to jakiś błąd Emp@tii które się zdarzają, głównie w ZUSie.
-
- Referent
- Kontakt:
nie sądzę że błąd bo oni już z rok nie mieszkają razem, on mieszka w innej miejscowości z nową panią i ma z nią dziecko więc żona tak naprawdę wie tyle ile jej mąż powie a powiedział że nie pracuje a w zusie co innego wyszłoheiland pisze:Może to jakiś błąd Emp@tii które się zdarzają, głównie w ZUSie.
- voodoo
- Inspektor
- Kontakt:
A dzwoniła tam, była w zakładzie pracy?
-
- Referent
- Kontakt:
ale gdzie miała dzwonić jak nawet niewie że mąż pracuje to nawet dowiedzieć się gdzie to będzie problem dla niej..voodoo pisze:A dzwoniła tam, była w zakładzie pracy?
a czy w tamtym Mopsie mogliby jej wydać ksero tych dokumentów jeżeli je mają, jest przecież jeszcze jego żoną i jest w składzie rodziny???
Oprócz Ksero dokumentów - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
czy sie nalezy 500+
Urlop wychowawczy - drugie dziecko
dwa wnioski, jeden w ROPS , drugi u nas
wstrzymanie czy zawieszenie
Zlecenie...
Opieka naprzemienna - wyrok rozwodowy sprzed nowelizacji.
Dochód
nowy wniosek w związku ze zmianą zamieszkania
Nienależnie pobrane
kto organem wwłaściwym? proszę o pomoc
"Uprzejmię donoszę"
Koordynacja wniosk. chce uchylić -od kiedy?
Jak zarejestrowac wniosek?
błąd ROPS i NP
działalność gospodarcza
decyzja marszałka przyznanie od 01-04-2016 do 30-09-2017, a