Właśnie dostałam wnioski o przesłanie kserokopii dokumentacji dotyczącej przemocy w rodzinie. Wskazanie przeznaczenia danych - teczka zagadnieniowa Przemoc w Rodzinie. Sprawdziłam i według wytycznych komendanta głównego policji i tam w par. 5 ust 1 pisze że w tejże teczce gromadzi się wszystkie dokumenty potwierdzające czynności podjęte przez policję wobec przemocy w rodzinie. w tych samych wytycznych pisze jak wół par. 3 ust. 2 kopie wypełnionego formularza \"Niebieska Karta - A\" kierownik jednostki organizacyjnej Policji przekazuje dzielnicowemu właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania osoby, co do której istnieje podejrzenie, ze jest dotknięta przemocą w rodzinie - kolejne bezsensowne kopiowanie tych samych dokumentów Dodam,że wnioski dotyczą kart które otrzymaliśmy od policji i nie jest prowadzone postępowanie przygotowawcze w żadnej z tych spraw. Po prostu policja chce naszym kosztem uzupełnić sobie dokumentację. Podajcie jak u Was odpowiadacie na takie wnioski i czy przesyłacie kopie protokołów z posiedzenia grup roboczych.
My przesyłamy tylko wtedy gdy prowadzone jest postępowanie
Dzielnicowy uczestniczy w zebraniach grupy roboczej i wspólnie układamy plan pomocy rodzinie więc wie doskonale jakie działania podejmuję ja a ja wiem jakie podejmuje on i jakie to przynosi efekty a on jeżeli już czegoś potrzebuje do teczki zagadnieniowej to jest to kopia planu pomocy.
Notatki moje jako pracownika socjalnego czy członka GKPiRPA udostępniane są tylko wtedy gdy prowadzone jest postępowanie . Dzielnicowy także przedkłada do ZI swoje notatki z podejmowanych działań więc w teczce NK mam notatki wszystkich członków grupy roboczej z działań jakie podejmują wobec rodziny.