książki do szkoły - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 09 lip 2012, 13:17

jestem RZ-niezawodową czy w tym roku można się starać o dofinansowanie na książki jeżeli tak wjaki sposób? proszę o pomoc bo nie wiem jak zacząć rozmowę z moim PCPR
~Miko

Napisano: 09 lip 2012, 16:46

Hmmm, raczej nici z tego.
~Iza

Napisano: 09 lip 2012, 17:47

a nie dostajesz comiesięcznego świadczenia?
~Dora

Napisano: 10 lip 2012, 15:09

z rodzinami zastepczymi jest tak, że ile pieniędzy by dostawali tyle jest i tak za mało
~MOPR

Napisano: 10 lip 2012, 17:43

BRAWO! zawsze te pieniądze! nic dziwnego to chyba są wasze prywatne? może przez RZ będziecie mieli mniejsze premie? bo jeżeli nie to skąd ta złość?
~Miko

Napisano: 10 lip 2012, 17:47

przykro mi że się przyznałam że jestem RZ najlepiej udać waszą koleżankę i o wszystko się pytać wtedy odpowiedź będzie z szacunkiem a tak nie musi!
~Miko

Napisano: 11 lip 2012, 8:40

nie
~deda

Napisano: 11 lip 2012, 10:42

Miko, nie o to chodzi, ale rodziny - chodzi mi o zawodowe i niezawodowe, które otrzymują na dzieci teraz 1000 zł/m-c, otrzymują ponadto zwrot za utrzymanie domu czy dofinansowanie do wypoczynku dzieci - bo takie są teraz możliwe świadczenia z ustawy o pieczy i jeszcze pytanie czy jakieś pieniądze na książki?/!!! nie za wiele tego dobrego??!! zwykła polska rodzina nie ma na dziecko 1000 zł i opłacone rachunki za dom!! żeby chociaż opieka nad dziećmi była jak nalezy!! niestety teraz rodziny zastępcze strasznie są łase na pieniądze! oczywiscie, chodzi mi o rodziny niespokrewnione. jeśli kogoś uraziłam, przepraszam
~Dora

Napisano: 11 lip 2012, 11:53

Miko złośc jest na to że dziecko wychowywane w rodzinie naturalnej dostaje 68 zł zasiłku rodzinnego, zastanów się ile razy wiecej dostajesz. A jeszcze pytasz czy gdzieś by ktoś Ci nie dołożył więcej i więcej.
~MOPR

Napisano: 11 lip 2012, 13:09

mam własne dzieci i żadno z nich nie wymaga wizyt u psychologa w poradni pedagogicznej nie wspomnę o kłopotach zdrowotnych wynikających z zaniedbania w rodzinie biologicznej o niszczeniu wszystkiego
Dora o jakim zwrocie za utrzymanie domu ty mówisz to chyba zawodowe a jaki wypoczynek do każdego dziecka dostałam 150 zł więcej bo miałam 10% fajnie więcej lodów sobie kupią na wakacjach
MOPR- jeżeli wynika to z ustawy dlaczego nie? inne rodziny np. z rodzin alkocholowych u nas wyjechali na 2 tygodnie nad może więc mieli nie jechać bo normalna rodzina nie miała takiej możliwości?
~Miko

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x