księgowanie depozytów mieszkańców DPS
księgowanie depozytów mieszkańców DPS
Bardzo proszę po koleżeńsku pracowników socjalnych w DPS o opinie, informacje, refleksje i przepisy prawne
dotyczące księgowania wpłat i wypłat środków depozytowych mieszkańca DPS przez tą właśnie grupę zawodową.

Re: księgowanie depozytów mieszkańców DPS
rozumiem, że pracownicy socjalni w dps/ach nie zajmują się księgowaniem środków depozytowych mieszkańców?
Oczywiście,ze sie tym nie zajmują bo od tego sa księgowe. Ja jako pracownik socjalny nie tykam sie tego mam inne rzeczy na głowie.
dotychczas tez myslałam że nikt nie wpadnie na tak absurdalny pomysł, ale...moje przekonanie zostało wystawione na próbę...czy ktoś ma jeszcze doświadczenia w temacie...
Ja jako pracownik socjalny mam w zakresie obowiązków prowadzenie kasy depozytowej. Przyjmuje renty , dokonuje wypłat oraz rozliczam odpłatność za pobyt.
żeby skończyło się na przyjęciu i wypłaceniu renty to pół biedy, prosta ewidencja. ale co jesli srodki sa odprowadzane na konto, płatności przelewowe i ta cała reszta która ja wyczuwam jako księgowość?
ja również nie zajmuję się księgowaniem depozytów.
U mnie księgowaniem depozytów zajmuje się kasjerka. My pracownicy socjalni naliczamy odpłatność, odpisy, nieobecności, zwroty, dopłaty itp. Nie mamy styczności z pieniędzmi mieszkańców. Ewentualnie dla "leżących" i "niekumatych" robimy drobne zakupy i rozliczamy fakturami, ewentualnie paragonami.
Oprócz księgowanie depozytów mieszkańców DPS - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
może ktoś pomoże
Kierowanie do DPS a majątek
umieszczenie w dps bez zgody
Bezdomny a umieszczenie w DPS
Jednorazowy dochód a opłata za DPS
wolne miejsca
ZOL dla osoby starszej
ZOL dla osób chorujących psychicznie
Odpłatność za DPS a kredyt hipoteczny.
zakład pielęgnacyjno opiekuńczy
dodatek pielęgnacyjny
masa spadkowa po mieszkańcu dps
Czy DPS jest zobow. wystawiac r-ki za klientów?
co odliczmy od dochodu
Przychylny DPS pilne
Szukam taniego DPS na terenie całej RP