kto ponosi odpłatność po 18 wobec ustawy o pieczy
Re: kto ponosi odpłatność po 18 wobec ustawy o pieczy
Ja niestety rozumiem to inaczej, ale za czas pewnie będą jakieś interpretacje i okaże się kto miał rację i wcale nie twierdzę że będziemy to my bo przepis mimo wszystko uważam że jest niejasny i interpretacje z pewnością mogą być różne 

rozumiem, no nie, twoje wątpliwości co do art. 37 ust. 2, jednak ja tak jak napisałam wyżej nie zgadzam sie z twoją opinią, podzielam opinę grazki. poza tym jest ta interpretacja MPiPS! chociaz ta ustawa jest tak niedoskonała, że nie upieram sie na 100%, nie wiadomo co ustawodawca miał na myśli... a że niejasno napisał... w twoim myśleniu jest logika, myślę, że interpretacje w tej sprawie dzielą sie po połowie
to znaczy że znowu każdy będzie robił inaczej! skoro nawet prawnicy inaczej interpretują te przepisy to jest to
TOTALNA PORAŻKA AUTORÓW TEJ USTAWY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zresztą to są nie jedyne problemy w tej ustawie pozdrawiam
TOTALNA PORAŻKA AUTORÓW TEJ USTAWY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zresztą to są nie jedyne problemy w tej ustawie pozdrawiam
zachęcam innych do dalszej dyskusji na ten temat
ja również, zwłaszcza, że decyzje trzeba wydawac! fakt, ta ustawa to jedna wielka porażka! miało być tak pięknie, a wyszło jak zwykle! albo jeszcze gorzej
mada odezwij się w tej sprawie proszę!
ela a jak będziesz prowadzić postępowanie skoro nie ma wywiadów bo z tym też mam problem
ela a jak będziesz prowadzić postępowanie skoro nie ma wywiadów bo z tym też mam problem
nie miałabym z tym problemu gdyby na pewno wych rz nie ponosli odp., a gdyby jednak, to oczywiście bez wywiadów, na kpa po prostu. do rodziców biologicznych będzei uchwała o zastosowaniu wywiadów, ale nie wiem czy to dobrze będzie. na pewno niektórzy tak zrobili...
nikt nam nie zrobi wywiadów jak się powołamy na naszą uchwałę bo to jest nasza uchwała a nie ich, u mnie prawnik zdecydowanie zakazał wywiadów, tylko postępowanie zgodnie z kpa
Według mnie Magda ma 100% racji. Na prawników z MPiPS nie będę się oglądać, bo byłam we wrześniu na szkoleniu u nich i poziom był żenujący. Większość z zaserwowanych przez nich farmazonów już się wyjaśniła i okazało się, że jest zupełnie inaczej. A jak pisze Magda przepisy trzeba czytać łącznie i w odniesieniu jeden do drugiego. przeczytajcie art. 193 cały nie skupiając się na ustępie 3 lub 4 bo 5 właśnie może was utwierdzić, że to co pisała Magda jest ok.
oszaleć można! niech w końcu ktoś zamieści tą interpretację MPiPS!! jaki bezsens wydawać 2 decyjze - wych pozostaje w rz - rodzinie nie zmniejszamy o 50 % dochodu wych, ale potem musimy wydać decyzję na wych! a wych może nawet nie dysponować fizycznie swoim dochodem... a ma płacic.. to jaki sens miało niepomniejszanie?!! przecież wychodzi na zero, to jest bez sensu! dwa razy robota dla nas, jakby nie było co robić!!
Oprócz kto ponosi odpłatność po 18 wobec ustawy o pieczy - Stare tematy przeczytaj również:
dochód dziecka - zas. piel.
odbiór dziecka -art. 598 kpc
dochód dziecka
jaki stopien niepelnosprawnosci???
ZAROBKI KOORDYNATORA RODZIINEJ PIECZY ZASTĘPCZEJ
a co z rodzinami wielodzietnymi?
średnie miesięczne wydatki czy koszty????
Stare zasady- wywiad?
dofinansowanie
Kurator osoby nieobecnej
decyzja o odpłatności dla rodziców biologicznych
firmy upowaznione do poszukiwania darczynców dla placówek
utrzymanie dziecka w placówce rodzinnej
10% dodatku - decyzje stare - a 1000 zł od stycznia
Skierowania do placówki op-w
pierwsze umieszczenie dziecka w pieczy