Kto przeprowadza wywiad z kandydatami?
Kto przeprowadza wywiad z kandydatami?
Witam,
mam pytanie kto obecnie przeprowadza wywiad środowiskowy z kandydatami na rodzinę zastępczą pracownik socjalny OPS czy PCPR-u?
mam pytanie kto obecnie przeprowadza wywiad środowiskowy z kandydatami na rodzinę zastępczą pracownik socjalny OPS czy PCPR-u?
Re: Kto przeprowadza wywiad z kandydatami?
o ile mi wiadomo nie zmieniono rozporzadzenia w spr wywiadu środowiskowego, a zgodnie z nim wywiad z kandydatami przeprowadza ops
Proszę zdecydujcie się: pracownik socjalny OPS-u czy PCPR, bo sama niedługo mam się wybrać na wywiad, celem wydania opinii i zastanawiam się, czy ja przeprowadzam, czy proszę ops? Dotychczas prosiłam OPS.
Izo a zmieniło się rozporządzenie w sprawie wywiadu środowiskowego?
u nas opinie sprządza PCPR i OPS.Fajnie co?tylko ze ja jako PCPR nie mogę sporządzic opini na podstawie wywiadu,tylko na podstawie czego?wizty środowiskowej?:-)nikt się w sądzie nad tym nie zastanawia bo nie zna przepisów.
masz przedstwić opinię, nie jest powiedziane w jakiej formie - w jakiej chcesz. a teraz nie ma wywiadów w tym zakresie (art. 107 ustawy ops). sąd może zwrócić sie do OPS, ale jak zwróci sie do PCPRu to też trzeba tę opinię wydać
robi to PCPR, należy stworzyć własne nawędzie rekrutacyjne (analogiczne do wywiadu środowiskowego cz. V)
w chwili obecnej nie zostało uchylone jeszcze rozpirzenie w spr wywiadu środowiskowego tak więc istnieje też taka możliwość aby użyć wywiadu:)
w chwili obecnej nie zostało uchylone jeszcze rozpirzenie w spr wywiadu środowiskowego tak więc istnieje też taka możliwość aby użyć wywiadu:)
U nas opinię o kandydatach wydaje koordynator, bo i tak w przyszłosci do niego trafia ustanowiona rodzina zastępcza.
Oprócz Kto przeprowadza wywiad z kandydatami? - Stare tematy przeczytaj również:
\"Spójrz jak dbać o oczy\"
art. 44 ustawa o pieczy
Wniosek do Zakładu Karnego u udostępnienie danych
ocena kadydatów na RZ
odpłatność rodziców biologicznych
odpłatność rodziców biologicznych
od jakiej daty przyznajecie świadczenia?
art 46
wydatki strukturalne
szkolenie rodzin zastepczych
Jak to rozumieć?
Konkurs
Do kiedy należy uchwalić 3 letni program rozwoju pieczy zastępczej?
sprawozdanie mk1
Metryka sprawy
uchwała odnośnie biologicznych