Kto u Was prowadzi GR ? - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 3    [ Posty: 25 ]

Napisano: 06 gru 2014, 20:29

Witam, mam pytanie.. kto u Was prowadzi grupy robocze? U nas pomimo skladu kilkuosobowego zawsze prowadzącym spotkanie jest pracownik socjalny, pozostali czasem 'wtrącą' jakieś zdanie, pytanie. Ogólnie. p. socjalny prowadzi całą dokumnetację, jeżdzi w środowisko, jest zawsze zorientowany w sytuacji rodziny w odróżeniu od pozostałych człnków GR. Jak to jest u Was, czy macie inną organizacje pracy? ps. Jestem p. socjalnym i mam 40 NK do prowadzenia, obsługi...itd. pozdrawiam.
Annna OPS

Napisano: 07 gru 2014, 13:56

U nas to samo.Reszta milczy albo jedno zdanie.Fajnie tak przyjść,poudawać mądrego,pokiwać glową podpisać protokół i pójść.
kasiak 123

Napisano: 08 gru 2014, 18:25

Niektórzy członkowie mimo wiedzy o terminach spotkań ignorują je miesiącami.
Bywa czasem, że pracownik socjalny pozostaje na GR sam ze sobą.
Gość

Napisano: 08 gru 2014, 18:31

Regulaminem GR powołany jest koordynator procedury NK- moderuje całe spotkanie, metodyka Procedury.
Na mojej gr rola poszczególnych osób jest określona:
koordynator wyjaśnia stronom sposób działania, podział zadań GR, sposób działania gr, monitoringu-
1. policjant - konsekwencje przemocy, możliwości prawne p/ działania, postępowanie - wyjaśnia.
2. pracownik socjalny- diagnozuje sytuację mat- finansową, ewent., forma pomocy, pod koniec każdego miesiąca raport - Karta monitoringu itd.
3. Psycholog/ pedagog- bada funkcjonowanie pod kątem psychologicznym- proponuje pomoc, spotkania ilość itp + sytuacja dzieci. Psycholog prowadzi w procedurze sprawcę a pedagog ofiarę- asystent rodziny - dzieci .
4. Asystent rodziny + w zależności od decyzji koordynatora, zadania ustawowe wsparcia funkcji rodz.

w środowisko jedzie zawsze policjant z koordynatorem NK. Dokumentacja wszystko zbiera, ogarnia - koordynator
emilka14

Napisano: 08 gru 2014, 19:36

pozazdrościć
t.franek

Napisano: 08 gru 2014, 19:54

zapraszam w takim razie do mnie .
emilka14

Napisano: 08 gru 2014, 21:09

Wpadnę jako obserwator.To gdzieś na podkarpaciu?
t.franek

Napisano: 08 gru 2014, 22:31

dokładnie.
Zapraszam serdecznie w ramach współpracy ops.
emilka14

Napisano: 08 gru 2014, 23:24

Emilka a ile masz niebieskich kart?
KAsiak123

Napisano: 09 gru 2014, 15:06

Tyle ile interwencji zakończonych wręczeniem stronie onej niebieskiej nominacji.
emilka14

Strona 1 z 3    [ Posty: 25 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x