którą decyzję zmienić ??? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 21 paź 2015, 9:05

Proszę o odpowiedź bo znam oczywiście dwie szkoły w tym temacie.
Którą decyzje zmieniacie teraz przy zmianie zasiłku stałego - pierwotną czy ostatnią.
Klient przyznany miał zasiłek stały wieki temu decyzją o numerze np. GOPS.05.2004. Potem były kolejne zmiany i np. ostatnia decyzja ma numer GOPS.08.2012. Zawsze robiliśmy tak, że przy kolejnej decyzji zmienialiśmy tą ostatnią czyli GOPS.08.2012. Ale kiedyś byłam na mądrym szkoleniu, gdzie prowadzący stwierdził, że mamy zmienić tą pierwotną czyli GOPS.05.2004. Ale w takim razie co z tymi następnymi. Czy mam w postanowieniu napisać, ze zmieniam decyzję GOPS.05.2004 z późniejszymi zmianami.
Śka

Napisano: 21 paź 2015, 9:13

Zmieniasz matkę i wszystkie po drodze i wszystkie wymieniasz w najnowszej decyzji
t.franek

Napisano: 21 paź 2015, 9:55

ja zmieniam pierwszą i w nawiasie piszę z późn. zm.
danka

Napisano: 21 paź 2015, 10:49

pierwotną, wielokrotnie zmienioną
zuzanka

Napisano: 21 paź 2015, 13:59

a ja zmieniam ostatnią i nikt mi tego póki co nie zakwestionował :)
nowa74

Napisano: 21 paź 2015, 14:09

Pierwszą - przyznająca.
Zmiana tak jakby się nakłada na pierwszą, która zmienia swoją treść - sentencję - od pewnego okresu tj. Od dnia zmiany.
Tak jakby dopisywać w pierwszej kolejne punkty sentencji. Każdy dopisek to zmiana ale wciąż pierwsza jest tą główną.
Lepiej wytłumaczyć nie potrafię.

Ps. A ja zmieniam pierwszą i też mi tego nikt nie zakwestionował ;)
kolo32

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x