kurator - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 11 mar 2014, 13:50

wysłałam wniosek o wyznaczenie kuratora ds. doręczeń i we wniosku podana jestem ja jako pracownik. Wysłałam wniosek do Sądu. Sad przysłał postanowienie ze przekazali sprawe do innego Sądu zewzględu na ostatnie miejsce zamieszkania dłużnika. Jak to wygląda u was? Bo ja jestem przeciez w drugim miejscu Polski niż tam gdzie Sąd przesłał wniosek? Czy ja teraz bede musiała jechzć do Sądu osobiście czy jest to mozliwość ustalenia w inny sposób?
~Ewka

Napisano: 11 mar 2014, 14:02

prosze wypowiedcie czy wy mieliście taką sytuację i jak to robicie?
~Ewka

Napisano: 11 mar 2014, 14:15

pliss
~Ewka

Napisano: 11 mar 2014, 14:16

zależy od sądu.
Zawsze ewentualnie możesz poprosić o przesłuchanie w sądzie właściwym dla ciebie
~Elmer

Napisano: 11 mar 2014, 14:22

Oby było to możliwe. Przecież nie bedej jechac całą polske dosłownie! zeby byc na rozprawie. Elmer a czy ty miałes taki przypadek?
~Ewka

Napisano: 11 mar 2014, 14:28

co sąd to inna polityka
~Elmer

Napisano: 11 mar 2014, 16:17

Elmer i inni a jeszcze jedno pytanie. Czy takie postępowanie w którym pisza ze uznają sie za niewłaściwym do rozpatrzenia sprawy i przekazują sprawę do rozpoznania innemu Sądowi to czy może mam rozumiec jako ze sąd do którego skierowałam wniosek przekazuje do Sądu właściwego ze względu na ostatnie miewjsce zam. dłużnika czyli ze oni bedą wskazywać swojego kuratora???? bo ja nie jestem na ich terenie?
Może ktos jest w tym temacie zoriętowany??/
~Ewka

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem