Kurator - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 09 mar 2016, 13:09

Mam pytanie, czy ktoś z Was jest lub był wyznaczony kuratorem osoby nieprzytomnej, w śpiączce? Czy faktycznie kurator jest wyznaczony tylko do określonych czynności i na określony czas, czy też w praktyce wygląda to inaczej? Bardzo proszę o odpowiedź, mam nieprzytomnego klienta którego sprawa ciągnie się kilka miesięcy właśnie z powodu braku kuratora. W akcje desperacji może bym się jednak na to zgodziła, ale przyznam się że mam przed tym obawy.
moniczka123
Praktykant
Od: 26 lut 2016, 20:56
Zajmuję się:

Napisano: 09 mar 2016, 20:38

Halo, halo, może jednak ktośc coś ........?
moniczka123
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 09 mar 2016, 22:08

ale jak w śpiączce to śpi, po co kurator, a jak już masz wskazać to kogoś wskaż sądowi z jego rodziny, niech sąd wzywa i ustala, nie gódź się na bycie kuratorem bo ty będziesz za wszystko odpowiadać, no chyba będziesz kuratorem do jednej czynności, odłączyć czy nie odłączyć, albo i do drugiej czynności, dać organa czy nie dać

Napisano: 10 mar 2016, 10:02

Rodzina się nie zgodziła, facet był przemocowy. Ma sądowy zakaz zbliżenia się do rodziny. Jest matka i brat. Klient nie jest na respiratorze tylko na własnym oddechu z rurką. Chodzi o uzyskanie przez niego orzeczenia o niepełnosprawności aby mógł iść do ZOL-u. Sąd się zarzeka że na orzeczeniu będą wskazane czynności i tylko taki będzie zakres obowiązków kuratora, ale się obawiam jak to wygląda w praktyce. Dlatego pytam czy ktoś był takim kuratorem.
moniczka123
Praktykant
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x