Kurator spoleczny - Wzory pism

Strona 12 z 15    [ Posty: 146 ]

Napisano: 22 mar 2011, 15:39

powiem wam, że nie wiem czy chciałbym żeby miom kuratorem była osoba, która nie potrafi napisać podania o pracę kuratora społecznego / bądź zadzwonić do sądu i się czegoś dowiedzieć.
~kurator

Napisano: 22 mar 2011, 15:40

do kurator: co racja to racja.
~piotr

Napisano: 23 mar 2011, 13:31

Mam pytanie do kuratorów. Czy kuratorem sołecznym może zostać osoba która ma w rodzinie osobę która była karana (brat rodzony)
~Mirabelka

Napisano: 23 mar 2011, 22:40

moze
~ja

Napisano: 27 mar 2011, 2:12

\"powiem wam, że nie wiem czy chciałbym żeby miom kuratorem była osoba, która nie potrafi napisać podania o pracę kuratora społecznego / bądź zadzwonić do sądu i się czegoś dowiedzieć\"

Powiem Wam, że każdy z nas musiał jakoś zacząć i wydaje mi się, że należy w niektórych kwestiach podpowiedzieć a nie pisać takie rzeczy... Poniekąd po to jest także to forum, więc ... POMAGAJMY:):) w granicach rozsądku:]

~Smile zwracam honor, masz rację:
- protokoły pokontrolne zawierają ocenę pracy
- w pionie karnym są skazani, w rodzinnym głównie z postanowieniami sądowymi.
~Pan Dobra Rada

Napisano: 12 kwie 2011, 11:21

mam dyskretne pytanie, czy robicie swoją pracę w godzinach pracy, czy po godzinach
~berta

Napisano: 12 kwie 2011, 18:06

co masz na myśli? godziny pracy kuratora/wizyta u dozorowanych/nadzorowanych/ to 7-22. jeśli Ci o to chodzi to pracuję głównie w tych godzinach. czasami zdarzało mi się kontaktować telefonicznie poza tymi godzinami, ale inicjatywa wyszła od dozorowanego lub jego rodziny
~Kasia 2

Napisano: 13 kwie 2011, 16:47

chodzi mi głównie o to czy kierownik nie będzie miał pretensji jeśli będę pracę kuratora robić w pracy tj. spotykać się z dozorowanymi, pisać sprawozdania na państwowym sprzęcie itp.
~berta

Napisano: 19 kwie 2011, 23:54

Bardzo prosiłabym o wysłanie przykładowych wzorów sprawozdań i kart nadzoru... [email protected]
Z góry wielkie dzięki
~Lucyna

Napisano: 21 kwie 2011, 15:40

Do berty: kurator społeczny wykonuje swoją funkcję w miejscu pobytu dozorowanego, a nie w swoim miejscu pracy. Proponuję zajrzeć do Kodeksu Etyki Kuratora. Czy kierownik nie będzie miał pretensji o ... , to należy jego o to zapytać. Ja nie chciałabym mieć takiego pracownika.
Do Lucyny: nie można rozsyłać przykładowych wzorów (patrz KEK) każdy dozorowany jest odrębnym bytem i należy zapisać informacje dotyczące wyłącznie jego osoby. Fakty i informacje pochodzą z dostępnych dokumentów, wywiadów, obserwacji itd i muszą być w związku z obowiązkami probacyjnymi i planem pracy resocjalizacyjnej. W rubryce uwagi własne zamieszczasz swój komentarz i plan na dalszy miesiąc.
~Ewa

Strona 12 z 15    [ Posty: 146 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x