Witam! Jakie kwalifikacje powinien spełniać instruktor terapii zajęciowej w Środowiskowym Domu samopomocy?
Czy wystarczy posiadać wykształcenie średnie i ukończony kurs terapeutów zajęciowych,
Czy jednak to nie wystarczy i osoba na stanowisku terapeuty zajęciowego musi posiadać policealną szkołę terapeutów zajęciowych?
Bardzo proszę o odpowiedź.
kwalifikacje instruktora terapii zajeciowej
Re: kwalifikacje instruktora terapii zajeciowej
U nas osoba zatrudniona na stanowisku terapeuty zajeciowego miała wykształcenie średnie i ukonczone kursy. jednak to nie wystarczyło, przy kontroli zostało to zakwestionowene, że musi uzupełnić swoje kwalifikacje.
policealne studium dla terapeutów zajęciowych
u mnie 2 letnie jest dzienne ale jak pracujesz jako terapeuta to z dyrekcją szkoły się dogadasz
u mnie 2 letnie jest dzienne ale jak pracujesz jako terapeuta to z dyrekcją szkoły się dogadasz
Jestem po pedagogice, czy mogłabym być przyjęta na terapeutę, a w między czasie uzupełniać wykształcenie?
Bardzo proszę odpowiedzić na powyzsze pytanie, pozdrawiam:)
Agnieszka to wszysko zależy od kierownika:) Zależy jaka pedagogika. Jak ogólna - ja bym przyjęła i wysłałabym na kurs oligo:)
-
- Praktykant
- Zajmuję się: terapeuta zajęciowy
- Kontakt:
Od jakiegoś czasu pracuję na stanowisku terapeuty zajęciowego w prywatnym ośrodku zdrowia. Miałam wątpliwości jaką ścieżkę edukacji wybrać. Zdecydowałam się na Kurs Terapeuty Zajęciowego, który był dostępny w ofercie Krajowego Instytutu Medycznego. Kurs był przygotowany w profesjonalny sposób i z pewnością solidnie przygotował mnie do pracy w charakterze terapeuty zajęciowego. Dokumentacja po ukończeniu kursu jest wydawana na podstawie MEN, więc miałam pewność, że kurs jest w pełni legalny. 

Oprócz kwalifikacje instruktora terapii zajeciowej - Ośrodki Wsparcia przeczytaj również:
jakie powinien posiadać kwalifikacje kierownik śds
czy byli pracownicy wielkiej brytani i ich rodziny naprawdę są jak trędowaci
przekształcenie żłobka w osrodek wpsrcia-PILNE
UMOWA Z PORADNIĄ PSYCHOLOGICZNĄ
jak założyć świetlicę środowiskową?
CO MYŚLICIE NA TEN TEMAT
alkoholik opiekunem prawnym
na jaki okres decyzje dla uczestnikow ŚDS?
Odpłatność za ŚDS
dodatek 250zł
teściowa zamyka bramę na kłódkę przed nami czy ma do tego prawo Pomóżcie!!!!
Kradzieże w Srodowiskowym Domu Samopomocy
Przejęcie ŚDS
Dyskryminacja chorych
POMOCY!!!
Samobojca