kwalifikacje instruktora terapii zajeciowej

Wybrane tematy:
ŚDS a wywiady środowiskowe po 15.11.2021 JAK LICZYĆ FREKWENCJĘ W KLUBIE SENIORA Obok Lasu - dom opieki dla osób starszych Czy mogę skierowac do ŚDS klub seniora - czy może tam być oddelegowany pracownik socjalny OPS? ŚDS- likwidacja odpłatności a waloryzacja
ODPOWIEDZ
~Tomek

kwalifikacje instruktora terapii zajeciowej

Post autor: ~Tomek »

Witam! Jakie kwalifikacje powinien spełniać instruktor terapii zajęciowej w Środowiskowym Domu samopomocy?

Czy wystarczy posiadać wykształcenie średnie i ukończony kurs terapeutów zajęciowych,
Czy jednak to nie wystarczy i osoba na stanowisku terapeuty zajęciowego musi posiadać policealną szkołę terapeutów zajęciowych?
Bardzo proszę o odpowiedź.
~:-)

Re: kwalifikacje instruktora terapii zajeciowej

Post autor: ~:-) »

U nas osoba zatrudniona na stanowisku terapeuty zajeciowego miała wykształcenie średnie i ukonczone kursy. jednak to nie wystarczyło, przy kontroli zostało to zakwestionowene, że musi uzupełnić swoje kwalifikacje.
~kaśka

Post autor: ~kaśka »

policealne studium dla terapeutów zajęciowych
u mnie 2 letnie jest dzienne ale jak pracujesz jako terapeuta to z dyrekcją szkoły się dogadasz
~Agnieszka

Post autor: ~Agnieszka »

Jestem po pedagogice, czy mogłabym być przyjęta na terapeutę, a w między czasie uzupełniać wykształcenie?
~Agnieszka

Post autor: ~Agnieszka »

Bardzo proszę odpowiedzić na powyzsze pytanie, pozdrawiam:)
~Izabela

Post autor: ~Izabela »

Agnieszka to wszysko zależy od kierownika:) Zależy jaka pedagogika. Jak ogólna - ja bym przyjęła i wysłałabym na kurs oligo:)
marcela_x
Praktykant
Zajmuję się: terapeuta zajęciowy
Kontakt:

Post autor: marcela_x »

Od jakiegoś czasu pracuję na stanowisku terapeuty zajęciowego w prywatnym ośrodku zdrowia. Miałam wątpliwości jaką ścieżkę edukacji wybrać. Zdecydowałam się na Kurs Terapeuty Zajęciowego, który był dostępny w ofercie Krajowego Instytutu Medycznego. Kurs był przygotowany w profesjonalny sposób i z pewnością solidnie przygotował mnie do pracy w charakterze terapeuty zajęciowego. Dokumentacja po ukończeniu kursu jest wydawana na podstawie MEN, więc miałam pewność, że kurs jest w pełni legalny. :)
ODPOWIEDZ