W placówce rodzinnej zatrudniona została osoba na stanowisku opiekunki dzieciecej. wg przepisów opiekunka powinna być wtedy , kiedy jest dziecko do lat 4 lub niepełnosprawne. Dziecko jest , skonczyło 4 lata i szykuje sie do przedszkola, innych maluchów nie ma. Opiekunka nie ma kwalifikacji typu:przedszkolanka czy wykształcona opiekunka, jest po ogólnokształcącym liceum. Moje pytanie-w razie nadzoru mogą zakwestionować kwalifikacje? czy moxze powinnam szybko zmienic stanowisko tej osobie?
nic nie ma w ustawie o zatrudnianiu WYKWALIFIKOWANEJ OPIEKUNKI. Też prowadzę rdd - mam na etacie małżonka. W ustawie jest to wyjaśnione. Nie pamiętam dokładnie. Ale to dyr decyduje o zatrudnieniu OSOBY DO POMOCY .
chodzi mi o to czy okreslenie stanowiska w umowie o prace-wykształcona opiekunka.Stanowisko:wykształcona opiekunka.Czy taki zapis jest prawidłowy?.Pozdrawiam.
\"Opiekunka\" lub \"opiekunka dziecięca\" - jeśli ma odpowiednie kwalifikacje (zdobyte pewnie w wyniku procesu kształcenia) to jest \"opiekunką wykształconą\"
Pozdr.
Jak widać problem nie jest błahy i wymaga głębokiej analizy intelektualnej....
A jeśli opiekunka nie uzyskała kwalifikacji to jest wtedy opiekunką niewykwalifikowaną? Jakie kwalifikacje należy posiadać by być wykwalifikowaną opiekunką, a jakie aby być opiekunką niewykwalifikowaną? Czy w takim razie może być zatrudniona osoba z wykształceniem średnim jako \"niewykwalifikowana opiekunka dziecięca\"? A może posiada wystarczające kwalifikacje? I co będzie gdy nabędzie te niezbędne kwalifikacje? Starci prawo wykonywania zawodu \"opiekunki niewykwalifikowanej\"? A może awansuje? ehhh tyle pytań....
Pozdrawiam