W OPS jeden z zatrudnionych pracowników socjalnych nie miał wymaganych kwalifikacji, co wychwyciła kontrol. Pracownik ten został zwolniony i przyjęto nowego, który najprawdopodobniej też ich nie posiada. Czy można gdzieś takie podejrzenia zgłosić?
oo u mnie w ośrodku też jest podobnie. pracowały osoby bez studiów itd na stanowisku pr. socjalnego ale nikt nie zgasza. inspekcja pracy nie wykaże tego bo już wałkowałem temat z inspektoratem PIP.Jednie gdzie można to zgłosić to Urząd Wojewódzki - oni dają dodatki dla pr. socjalnych - wiec możliwe że OPS będzie je zwracać. Tak samo z urlopami 10 dniowymi co dwa lata. Kto kazał zwolnić pracowników - szef ?? to nie wiedział kogo zatrudnia - przecież to w jego gestii jest wiedza kogo może zatrudniać.
a kto przeprowadzał kontrolę - może zgłosić ponownie na rekontrol - wydaje mi się, że osoba która została przyjęta na miejsce zwolnionej osoby ma stosowne kwalifikacje - kierownik nie jest chyba aż tak nierozsądny co.
Z przykrością ae musze stwierdzić ze nie ma uprawnień .....powinna być specjalność praca socjalna ....nawet praca socjalna łączona z jakimiś innymi budzi zastrzezenia ....w suplemencie prosze sprawdzić iczbe godzin i przedmiotów
Chwileczkę może mieć uprawnienia jeżeli odpowiednio wcześnie ukończyła dane studia tj przed wejściem ustawy w życie lub je kontynuowała i ukończyła tj 2004 r