kwlifikacje - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 22 sty 2015, 20:02

W OPS jeden z zatrudnionych pracowników socjalnych nie miał wymaganych kwalifikacji, co wychwyciła kontrol. Pracownik ten został zwolniony i przyjęto nowego, który najprawdopodobniej też ich nie posiada. Czy można gdzieś takie podejrzenia zgłosić?
kamila123

Napisano: 22 sty 2015, 20:14

Proszę zgłosić to osobie której podlega kierownik OPS ;)
jjj

Napisano: 22 sty 2015, 20:21

oo u mnie w ośrodku też jest podobnie. pracowały osoby bez studiów itd na stanowisku pr. socjalnego ale nikt nie zgasza. inspekcja pracy nie wykaże tego bo już wałkowałem temat z inspektoratem PIP.Jednie gdzie można to zgłosić to Urząd Wojewódzki - oni dają dodatki dla pr. socjalnych - wiec możliwe że OPS będzie je zwracać. Tak samo z urlopami 10 dniowymi co dwa lata. Kto kazał zwolnić pracowników - szef ?? to nie wiedział kogo zatrudnia - przecież to w jego gestii jest wiedza kogo może zatrudniać.
fakir

Napisano: 22 sty 2015, 21:11

a kto przeprowadzał kontrolę - może zgłosić ponownie na rekontrol - wydaje mi się, że osoba która została przyjęta na miejsce zwolnionej osoby ma stosowne kwalifikacje - kierownik nie jest chyba aż tak nierozsądny co.
janaa

Napisano: 23 sty 2015, 11:02

Kontrol przeprowadzał urząd wojewódzki. Obecna osoba ma skończoną pedagogikę społeczną. A jak można poprosić o tą ponowną kontrol?
kamila123

Napisano: 23 sty 2015, 12:38

ok pedagogika społeczna a specjalność jaka ????
hania1-

Napisano: 23 sty 2015, 13:22

myślę, że pedagogika o specjalności pedagogika społeczna
kamila123

Napisano: 23 sty 2015, 14:46

Z przykrością ae musze stwierdzić ze nie ma uprawnień .....powinna być specjalność praca socjalna ....nawet praca socjalna łączona z jakimiś innymi budzi zastrzezenia ....w suplemencie prosze sprawdzić iczbe godzin i przedmiotów
hania1-

Napisano: 23 sty 2015, 14:59

Chwileczkę może mieć uprawnienia jeżeli odpowiednio wcześnie ukończyła dane studia tj przed wejściem ustawy w życie lub je kontynuowała i ukończyła tj 2004 r
Wiola 100

Napisano: 23 sty 2015, 16:13

MYSLE ZE TO CHODZI O 2012 R
HANIA1-

Strona 1 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x