liczyć czy nie

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
socjalka
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

liczyć czy nie

Post autor: socjalka »

Mam taki mały problem. Klientka złożyła wniosek o pomoc finansowa w dniu 21.12.16 rodzina nie posiada żadnego dochodu jedynie zasiłek rodzinny tylko ze w grudniu go nie otrzymała ponieważ za pózno złożyła wniosek , wyrównanie za grudzień otrzymała z zasiłkiem rodzinnym styczniowym w dniu 15.01.16. Podpowiedzcie czy za grudzień ma miec zerowy dochód czy policzyć ten zasiłek grudniowy otrzymany w styczniu?
t.franek

Re: liczyć czy nie

Post autor: t.franek »

zawsze liczysz to co wzięła do ręki- w grudniu miała tylko decyzję
socjalka
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

a jak złoży wniosek w lutym to pilcze do dochodu kwotę która otrzymała w styczniu czyli podwójna?
ops123456

Post autor: ops123456 »

nie policzysz bez wyrównainia. A tutaj ma zastosowanie art. 8 ust. 12 wiec nie wiem czy nie powinnas wliczyc za grudzien
socjalka
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

i teraz to juz nic nie wiem :(
t.franek

Post autor: t.franek »

w lutym liczysz 1x ( ta podwójna kwota to dochód należny za dany okres czyli za grudzień i styczeń)
a66a

Post autor: a66a »

jeśli już wzięła za grudzień i styczeń a ty dopiero podejmujesz decyzję to bym wliczyła jej rodzinne do grudnia ze względu na to że wyrównanie rozliczamy na okres przysługujący, ale co ośrodek to inaczej
socjalka
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Tak też zrobiłam , dziękuję za pomoc :)
ODPOWIEDZ