List do Pana Ministra MPiPS - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 6    [ Posty: 52 ]

Napisano: 31 mar 2014, 14:01

Ewa TO Ty się nie OŚMIESZAJ!!!!!!!!
\"Do swoich wójtów burmistrzów i prezydentów miast piszcie\"
Ile można pisać do wójtów burmistrzów kierowników no ile????

Trzeba pisać od razu do góry jeśli nic nie daje, od razu do Ministra bo Wójtowie i reszta bandy ma to gdzieś......Chyba nigdy nie pracowałaś w ŚR skoro tak piszesz. Panie w biedronce więcej zarabiają niż niektórzy pracownicy na ŚR z TAK wielką odpowiedzialnością choćby finansową. Wg Ewy trzeba jak struś schować głowę w piasek i jak kiwną paluszkiem tak robić.
NIE TO NIE SĄ TE CZASY!
~Agata

Napisano: 31 mar 2014, 14:13

@Agata
\"...Chyba nigdy nie pracowałaś w ŚR skoro tak piszesz.\"
Myślę, że masz rację, przynajmniej jeśli masz na myśli pracę w OPS-ie czy UM.

\"Wg Ewy trzeba jak struś schować głowę w piasek i jak kiwną paluszkiem tak robić.
NIE TO NIE SĄ TE CZASY!\"
Ewa napisała, żeby w kwestii wynagrodzeń pisac do tych, którzy za nie odpowiadają, czyli pracodawców. Tu się z nią zgadzam.
Jeśli ktoś pisze, ze gmina oddaje pieniądze z 3 %, to co zwiększenie dotacji do 5%. Jeśli zarzuca, ze pracodawca nie chce podwyższyć pensji w jednym dziale, bo inne się zbuntują, to co da podwyższenie kosztów obsługi?
Natomiast kierownictwo może pisać petycje, apele do MPiPS o zmianę zasad finansowania.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 31 mar 2014, 14:19

to aplikuj o prace do biedronki, praca w śr to nie przymus przeciez
~Ewa

Napisano: 31 mar 2014, 14:21

Dobry pomysł wiesz żadna praca nie hańbi.....Jeśli będę zarabiać dalej tyle to tak zrobię....
~Agata

Napisano: 31 mar 2014, 14:22

wiesz jak ciężko do biedronki się dostać?
~Elmer

Napisano: 31 mar 2014, 14:24

\'I byłaby Twoim zdaniem praca dla tych 8 ludzi\'

Nie no oczywiście, że nie. Pisałem to bardziej jako argument za absurdalnością tego rozwiązania (1 pracownik na 3tys. mieszkańców). Nie uważam, że jestem nadmiernie przeciążony robotą natomiast powinienem (i wszyscy powinniśmy) być za nią lepiej wynagradzani - to jest odpowiedzialność, to jest stres, to nie jest praca dla każdego - chciałbym, żeby moja pensja była przynajmniej analogiczna jak pensja osób na podobnych stanowiskach (inspektor/podinspektor) u nas w urzędzie. Naprawdę boli mnie jedynie to, że jestem traktowany jako urzędnik 3 kategorii, tak jakby moja praca była kompletnie nieważna. W tej chwili osoby zatrudnione przy prostych fizycznych pracach dostają więcej - przecież przynoszą nam kwity z dochodami.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 31 mar 2014, 14:25

Trudno będę próbować może wezmą pod uwagę wyższe wykształcenie prace w ŚR:-) w życiu trzeba ryzykować Ci co ryzykują dobrze się mają....
~Agata

Napisano: 31 mar 2014, 14:26

Iks
\"chciałbym, żeby moja pensja była przynajmniej analogiczna jak pensja osób na podobnych stanowiskach (inspektor/podinspektor) u nas w urzędzie. Naprawdę boli mnie jedynie to, że jestem traktowany jako urzędnik 3 kategorii, tak jakby moja praca była kompletnie nieważna. W tej chwili osoby zatrudnione przy prostych fizycznych pracach dostają więcej - przecież przynoszą nam kwity z dochodami.\"
Pod tym się podpisuję.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 31 mar 2014, 14:40

a pocałujcie wy mnie wszyscy w d....
~Pan Minister Parcy i Polityki S

Napisano: 31 mar 2014, 15:01

Na pieszczoty trzeba sobie zasłużyć ....
~Zołza

Strona 4 z 6    [ Posty: 52 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x