lokalna sieć ciepłownicz

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
madzix
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

lokalna sieć ciepłownicz

Post autor: madzix »

mamy dylemat, czy nam to oceniać, w jednej wsi jest 10 bloków, należą do jednej spółdzielni, są ogrzewane kotłem na paliwo stałe, doprowadzone jest ciepło i ciepła woda, wg definicji z ustawy o termomodernizacji pasuje pod lokalną sieć, jednak w deklaracji spółdzielnia zaznaczyła nie 01 (miejska sieć ciepłownicza/ciepło systemowe/lokalna sieć ciepłownicza) tylko 02 (kocioł na paliwo stałe)
czy ktoś może mi wyjaśnić jaka jest różnica, czy lokalna sieć to musi być firma dostarczająca ciepło, czy taka przyosiedlowa kotłownia, utrzymywana przez spółdzielnię to też sieć ?
bo my tu mało techniczne , a jak czytam definicję z ustawy o termomodernizacji to mi pasuje pod lokalną sieć :(
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Re: lokalna sieć ciepłownicz

Post autor: Tom. »

a ja mam dylemat taki, że ustawa o węglowym nigdzie nie wskazuje aby sieć ciepłownicza, nawet lokalna uprawniała do dodatku ;)

a przy takim wpisie w ceeb można przyznawać z czystym sumieniem :D
madzix
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: lokalna sieć ciepłownicz

Post autor: madzix »

nam to też bardziej pasuje ;)
ODPOWIEDZ