lusia88 - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 14 cze 2016, 21:52

Jak ktos ma zasilek staly a orzeczenie ma np. Do konca czerwca to czy jak mi nie dostarczy robie w lipcu wszczecie postepowania ? Nastepnie czekam az osoba sie wypowie i gdy dostarczy mi orzeczenie nastepuje kontynuacja zas stalego i umarzam postepowanie a gdy mi nie doniesie uchylam decyzje tak?
zasilek staly

Napisano: 15 cze 2016, 9:28

jak ktoś ma orzeczenie do końca czerwca to zapewne ma tak też przyznany zasiłek stały. Jeśli się do ciebie klient nie zgłosi i nie przedstawi stosownych dok., że składał ponownie do orzecznictwa i czeka na orzeczenie to nie robisz nic bo zasiłek się po prostu skończył. Jeśli natomiast się zgłosi jeszcze bez orzeczenia i powie ze sprawa jest w toku robisz zawieszenie postępowania a po otrzymanym orzeczeniu przyznajesz bądź odmawiasz w zależności od przyznanego stopnia niepełnosprawności.
ewkaa

Napisano: 15 cze 2016, 23:26

Jeżeli ma decyzją przyznany zasiłek bezterminowo wszczynasz w czerwcu postępowanie w sprawie prawa do pobierania zasiłku stałego po dniu 30.06.2016r. W piśmie informujesz o rzeczeniu jakie zostało przedłożone w ośrodku i informujesz o konieczności zgłoszenia się do ops w celu podania informacji czy klient złożył wniosek, będzie ubiegał się o wydanie orzeczenia o niepełnosprawności.
Gość

Napisano: 03 lip 2016, 20:51

Każde wszczęcie postępowania powinno skonczyć się decyzją czyli jeżeli ktoś doniesie orzeczenie robię umorzenie postepowania i kontytuacja zasiłku stałego jeżeli nie doniesie wygaszam decyzje bo tak mam we wszczęciu dobrze rozumiem?
ola98

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x