LUUUdziska pomóżcie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 14 lip 2015, 15:11

Pani pobrała NP z tamtego roku i będę jej teraz potrącać z biezących FA- moje pytanie: PROGRAM ZAPYTAŁ CZY PODLEGAJĄ ZWROTOWI DO BUDŻETU PAŃSTWA. NIE :?: i w sprawozdaniu w części A powinny one być czy nie powinno ich być :?:
Agnieszka.

Napisano: 14 lip 2015, 15:17

dajesz TAK.
W części A nie ujmuje żadnych zwrotów ani potrąceń. Daje to co jest do wypłaty
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 15 lip 2015, 8:03

No dobra potrącam NP pobrane z 2014 r. teraz z bieżących i zaznaczam że podlegają zwrotowi mimo że ja nic nie zwracam do PUW bo potrącam z bieżących. To dlaczego mam listę wypłaconą 5800 zł (bez tej Pani ) i w sprawozdaniu w części A też mam 5800, a powinno być więcej skoro nic nie ujmuje zwrotów powinno być (6400 zł) 600 zł więcej bo maj i czerwiec potrąciłam w takim razie program źle wstawił muszę sama poprawić. :?: :?: Bo jak zaznaczyłam że podlegają zwrotowi to w części A nie ma tej kwoty,(jest to co ja rzeczywiście ludziom wypłaciłam) a gdybym zaznaczyła że nie podlegają to wtedy myślę że by była ta kwota jako wypłacona.Co myślicie samemu poprawić :?:
Agnieszka.

Napisano: 15 lip 2015, 8:20

No ale jak daje to co jest do wypłaty skoro jej dało do wypłaty ale nie wypłaciło na liście jej przecież nie ma bo za maj 300 zł i za czerwiec 300 zł bo poprąciło nie wypłaciłam jej tej kwoty. To powinna być w części A i gdzie tą kwotę w spr. wstawić bo program źle wstawia NEMEZIS :?: :?: pomóż Elmer
Agnieszka.

Napisano: 15 lip 2015, 8:41

Kwotę zatwierdzasz "normalnie" jako wypłaconą, a potrącenie robisz przez windykację (z tym samym dniem co wypłata) do budżetu państwa. Program powinien w części A normalnie tą kwotę zaliczyć jako wpłaconą, a w części zwrotów ujmie zrobioną przez Ciebe windykację.
blki

Napisano: 15 lip 2015, 8:49

blki pisze:Kwotę zatwierdzasz "normalnie" jako wypłaconą, a potrącenie robisz przez windykację (z tym samym dniem co wypłata) do budżetu państwa. Program powinien w części A normalnie tą kwotę zaliczyć jako wpłaconą, a w części zwrotów ujmie zrobioną przez Ciebe windykację.
No zatwierdzam kwotę jako wypłaconą ale jej nie wypłciłam bo potrąciłam wypłata do Budżetu Państwa :?: ja nic do budżetu nie oddaję. W części A powinna być ta kwota jako wypłacona czyli jakby ją babka dostała a w w części C robię że potrącona :?: Program nic sam nie robi. Czyli jak noramalnie wypłaciłam 5800 zł to powinno być 6400 zł jakby z tym potrąceniem.tak :?:
Agnieszka.

Napisano: 15 lip 2015, 9:55

Podpowie mi ktoś :?: :?: :?: Gdzie powinnam wstawić tą kwotę potrącaną z bieżących w części C gdzie :?: :?: i w części A musi być tak jakby wypłacona dobrze rozumiem :?: faktyczna lista wy[płacona + te potrącenie nie wypłacone babie ale potrącone
Agnieszka.

Napisano: 15 lip 2015, 10:04

1. jaki masz program?
2. to czy zwrot jest potrącany z bieżących czy wpłacany przez stronę nie ma żadnego znaczenia. jeżeli jest to np za lata poprzednie musisz to przekazać do UW
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 15 lip 2015, 10:28

MAM PROGRAM NEMEZIS.
No tak ale jeśli jest to potrącane co miesiąc z bieżących świadczeń to jak ja mam to przekazać do UW? Jak całość zostanie potrącona we wrześniu już ostatnia kwota :?: :?:
Agnieszka.

Napisano: 15 lip 2015, 10:37

1. Nemezis wykazuje potrącenie jako wypłacone w sprawozdaniu;
2. to musisz ustalić z księgową. Ja w takich wypadkach robię listę na samo potrącenie i jest to potem przekazywane do UW jak normalny zwrot.
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Strona 1 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x