macierzyński a świadczenie pielęgnacyjne - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 5    [ Posty: 50 ]

Napisano: 07 maja 2015, 12:10

magdii pisze:Co wy znowu ciemniaki pieprzycie jak potłuczeni?
Macie jak wół napisane przesłanki negatywne powodujące brak prawa do śp.
Nigdzie tam nie jest napisane, że pobieranie zasiłku macierzyńskiego, PO UTRACIE ZATRUDNIENIA, to podstawa odmowy prawa do śp. Taka osoba spełnia warunek art. 17 ust. 1 tj. warunek bycia osobą która nie podejmuje zatrudnienia. Skończcie te wydumane brednie i wymyślanie nieistniejących przesłanek negatywnych. Skończcie to bezmyślne powtarzanie jeszcze większych bredni jakichś niewydarzonych składów sadów administracyjnych - ten niewydarzony wsa w warszawie w tym co cytujecie, to nawet myli świadczenie pielęgnacyjne z zasiłkiem pielęgnacyjnym.

Ogarnijcie się w końcu "pseudoeksperci" - macie jak wół przesłanki negatywne w zamkniętym katalogu to wymyślacie nieistniejące jeszcze negatywne przesłanki do odmowy i durne organy odwoławcze te bzdury podtrzymują na dodatek dokładając jakieś swoje durne wymysły uzasadniające po prostu bezprawie. Teraz znowu będziecie pieprzyc jak potłuczeni że przepisy sa niejasne w tym zakresie?
Gdybyś, myszko, zamiast stosowaniem coraz to mniej wyszukanych inwektyw zajęła się czytaniem ze zrozumieniem, doczytałabyś, że chodzi o niespełnianie przesłanki pozytywnej, a nie o wystąpienie negatywnej.
Ale w sumie... nie chce mi się z Tobą gadać.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2015, 12:12

Kronos przetłumacz proszę: że chodzi o niespełnianie przesłanki pozytywnej :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2015, 12:16

ewalu pisze:Kronos przetłumacz proszę: że chodzi o niespełnianie przesłanki pozytywnej :D
W opinii WSA strony nie można uznać za rezygnująca/niepodejmującą aktywności zarobkowej w celu sprawowania opieki nad osobą niepełnosprawną, co za tym idzie nie spełnia pozytywnej przesłanki określonej w art. 17 ust.1.
Mnie to przekonuje, Ciebie nie musi. Ja z pewnością nie wezmę sobie za punkt honoru przekonywać do tej wykładni osób nieprzekonanych. Każdy odpowiada za swoje decyzje.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2015, 12:28

"Taka osoba spełnia warunek art. 17 ust. 1 tj. warunek bycia osobą która nie podejmuje zatrudnienia."

Odniosłam się też w powyższym zadaniu, które powtarzam, do bzdur o niespełnianiu przesłanki pozytywnej z art. 17 ust. 1. Potwierdza się tylko to, że wielu z was "pseudoekspertów' po prostu nie potrafi nawet czytać.

Z tego względu dosadnie wasze bzdury trzeba wytykać, ale i to niestety nie pomaga bo po prostu analfabetyzm tu panuje i tyle.
magdi

Napisano: 07 maja 2015, 12:34

magdii - ty skończona kretynko, debilko. Może coś się wypowiesz nędzna tępa kreaturo o konsekwencjach oświadczeń dla rolników ubiegających się o świadczenie pielęgnacyjne? A może zapyziała tępa idiotko coś powiesz na temat "zgodnego z prawem" pozbawienia ludzi świadczenia pielęgnacyjnego z dniem 30.06.2013 r. ? Zbluzgać ciebie suko to i ja potrafię.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2015, 12:37

west pisze:magdii - ty skończona kretynko, debilko. Może coś się wypowiesz nędzna tępa kreaturo o konsekwencjach oświadczeń dla rolników ubiegających się o świadczenie pielęgnacyjne? A może zapyziała tępa idiotko coś powiesz na temat "zgodnego z prawem" pozbawienia ludzi świadczenia pielęgnacyjnego z dniem 30.06.2013 r. ? Zbluzgać ciebie suko to i ja potrafię.
nie skomentuję ...
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2015, 12:39

Nie musisz. Rozmawiałem z nią jej językiem miłości. Może tak lubi?
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2015, 12:39

west pisze:Nie musisz. Rozmawiałem z nią jej językiem miłości. Może tak lubi?
to nie jest usprawiedliwienie
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2015, 12:54

my daliśmy odmowę i nasze SKO utrzymało w mocy decyzję...
Katka89

Napisano: 07 maja 2015, 12:56

Nie zmianiaj tematu bezmózgi ciemniaku. Czy juz może kolejne przesłanki negatywne wymyśliłeś których nie ma w żadnym przepisie prawa?
Smiało analfabeto. Zabolało jak wytknęłam twoje bezmózgowie?
I o to chodziło.
magdii

Strona 3 z 5    [ Posty: 50 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x