Magisterka z pracy socjalnej - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 3    [ Posty: 21 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 20 paź 2015, 15:42

Mam skończony licencjat z pracy socjalnej. Ostatnio zapisałam się na studia II stopnia- praca socjalna.Jest to nowość, nie ma jeszcze absolwentów w naszym mieście. Najgorsze jest to, że nie ma tam w programie nic nowego, wszystko to samo , co na licencjacie. Owszem, może dla koleżanek, które skończyły np.pedagogikę będzie tam coś nowego. Pochodzą 2 lata i będą miały również prawo do wykonywania zawodu, chociaż godzi o połowę mniej.
Moje pytanie do forumowiczów z dłuższym stażem w pomocy społecznej: czy jest sens robić studia II stopnia, czy szybko przepisać sie na coś innego ? Tylko na co , poradźcie.
innka

Napisano: 21 paź 2015, 7:48

jakie to miasto
misia22

Napisano: 21 paź 2015, 7:54

Lepiej zrobić rewalidację.
Gość

Napisano: 21 paź 2015, 8:21

Dokładnie, nie robiłabym tego samego!
ja aj

Napisano: 21 paź 2015, 8:39

lepiej mieć drugi kierunek w kieszeni
moniamonia

Napisano: 21 paź 2015, 9:42

Studiuję w Krakowie. Praca socjalna II stopnia jest tu na trzech uczelniach. Niby miasto akademickie, ale na drugim stopniu można tylko z pokrewnych studiować pedagogiki. A co myślicie o zrobieniu podyplomówki zamiast magisterki ? A może coś w miastach sąsiednich ?
innka

Napisano: 21 paź 2015, 20:05

Podbijam temat, gdyż ja także zaczęłam się zastanawiać nad podniesieniem swoich kwalifikacji zawodowych, mam licencjat z pracy socjalnej, pracuję w zawodzie rok, zarabiam 1600 zł i chciałbym mieć wyższe wynagrodzenie nie mam co liczyć na podwyżkę, jedyną szansą jest wyższe wykształcenie, tak mi się wydaje tylko w jakim kierunku? Za zespoły interdyscyplinarne nie ma żadnych dodatkowych pieniędzy, więc może Ktoś coś podpowie?
m,agda84

Napisano: 22 paź 2015, 7:59

W Rzeszowie można zrobić podyplomówkę z suo.
Gość

Napisano: 27 sie 2016, 22:08

Aby robić podyplomówkę trzema miec magisterkę ukończoną.
zzzz

Napisano: 28 sie 2016, 16:54

Nie trzeba magisterki, żeby robić podyplomówkę. Licencjat to też wyższe. Jestem tego przykładem, robiłam podyplomówkę po licencjacie w Krk. Ja akurat z ekonomii społecznej.
betta27

Strona 1 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x