małżeństwo bez rozwodu ale w trakcie dwoje dzieci dwa wniosk - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 07 lip 2019, 19:15

Witam. Mam taką sytuację matka mieszka z córką w mojej gminie i złożyła wniosek elektroniczny. We wniosku tylko ona i córka. W innej gminie jest mąż i syn pewnie mąż złoży na syna w tamtej gminie. Co w takiej sytuacji nie mają rozwodu nie mieszkają razem i każdy ma jedno z dzieci czy mogą złożyć tak wnioski każdy na dziecko które posiada przy sobie????Nie wiem co robić, ktoś pomoże????
Nowa D-ny
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 06 lis 2017, 13:59
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 08 lip 2019, 8:55

ja bym poprosiła od takiej Pani oświadczenie że córka mieszka z nią. i normalnie przyznała..Jeżeli nie domaga się na syna to mały problem. tatuś złoży gdzie indzieej ale na syna i koniec tematu
katarzynapietka
Praktykant
Od: 26 mar 2019, 12:00
Zajmuję się: Świadczenia wychowawcze SW

Napisano: 10 lip 2019, 7:28

ja mam trochę inną sytuację... rodzice oboje w naszej gminie - ojciec składa na pierwsze dziecko, matka składa na wszystkie dzieci kilka dni później - podają inne adresy zamieszkania i do tego zachodzi koordynacja. Będzie wywiad, na moje to oba wnioski wysłać wo UW i niech wojewoda się buja, ale najpierw komplet dokumentów muszę zorganizować a rodzice między sobą koty drą
babajaga
Referent
Od: 06 kwie 2017, 8:33
Zajmuję się: niemal wszystko, jak to bywa w małych OPS

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x