Miekka walidacja, to przejdzie, ale jakie tu wyjaśnienie napisać?? Przecież nie stworzę i nie wyczaruję skoro nie wiem z czego to wynika, z mnie się wydaje że jest dobrze...
wpisałam liczbę zamówionych duplikatów 4, automatycznie wygenerowało przysługujące koszty 5,36 zł, dochody z budżetu państwa za wydanie duplikaty wygenerowało 36,84, wykorzystane środki z dotacji/środki przekazane na dochody budżetu wpisałam pomniejszone o 5 % czyli 34,99 zł i program krzyczy ten komunikat, bo 34,99 jest większe niż 5,36zł nie wiem czy dobrze to zrobiłam i dobrze myślę czy może chodzi o to żeby wpisać tam to co zostało u nas czyli te 1,85 zł bo jak to wpisuje to sprawozdanie jest poprawne
Tabela 1. Liczba wniosków o przyznanie Karty Dużej Rodziny, z tego:
liczba wniosków o przyznanie karty dużej rodziny złożonych po raz pierwszy przez rodzinne wielodzietna
Jak to liczyć bo inaczej mam we własnej ewidencji inaczej pokazuje mi raport. Już mnie głowa boli z tego wszystkiego.
Czy np. wnioski które były złożone w czerwcu, ale karty dopiero wydane w sierpniu liczyć do II półrocza? czy jak?
ja się w to aż tak nie zagłębiam, mam dane za cały 2015 r.; czyli dane za 2015 "minus" dane za I półrocze = dane za II półrocze
Bez przesady to są dane statystyczne, jedyne co ma się zgadzać to dotacja którą wykorzystaliśmy i którą księgowa wykazała w sprawozdaniu i liczba rodzin..tj. wnioski złożone do 30.12. i wprowadzone do tego czasu, bo za te rodziny otrzymaliśmy dotację
liczba wydanych kart w informacji statystycznej dotyczy tych kart już odebranych np. jeśli wniosek został złożony pod koniec 2014 r. a karty odebrano na początku 2015 to liczymy je do sprawozdania i tak samo jeśli człowiek złożył wniosek w 2015 r. ale odebrał w 2016 r. to tej rodziny nie liczymy, tak?