meldunki - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 14 lut 2013, 10:52

Na podstawie jakiego artykułu meldujecie czasowo dzieci w placówce. Z góry dzięki za odpowiedzi
~Anka

Napisano: 14 lut 2013, 11:08

na podstawie meldunku do dzielnicowego milicji obywatelskiej porucznika Borewicza.
~sing

Napisano: 14 lut 2013, 11:21

jak masz pisać takie bzdety to lepiej się nie odzywaj są odpowiednie strony dla takich jak ty
~Anka

Napisano: 14 lut 2013, 13:14

bede pisał co mi się podoba a ty jak masz zadawać tak proste pytania to tylko swiadczy o poziomie twojego miernego intelektu HAHAHAHAHAHAH
~sing

Napisano: 14 lut 2013, 13:20

poziomem intelektu zaimponujesz mi, kiedy powiesz mi jaki to artykuł.
~Anka

Napisano: 14 lut 2013, 13:26

Ustawa o ewidencji ludności i dowodach osobistych.
PS. Intelekt nie ma tu nic do rzeczy. ;)
~etatysta

Napisano: 14 lut 2013, 13:36

To akurat wiem to art. 8 p.4 ale pytałam o ustawę o pieczy czy w niej jest coś takiego ale przeszukałam i nie ma. Dzięki Etatysto
~Anka

Napisano: 14 lut 2013, 13:50

Zdaję sobie sprawę, że w ustawie o pieczy jest masę bzdurnych przepisów, ale po co miały by tam być przepisy dotyczące meldunku? Piecza czy nie piecza melduje się tam, gdzie ktoś mieszka i tyle.
~etatysta

Napisano: 14 lut 2013, 14:04

Masz rację tylko mam w swoim rejonie nową panią w meldunkach, która karze mi się powołać na przepis w ustawie na której pracuję na jakiej podstawie melduję dzieci. Nigdy nie podpierałam się żadnym przepisem. Pani za to znalazła sobie w swoich, że teraz rodzic musi się zgodzić pisemnie na zameldowanie dziecka ale nie podała mi podstawy prawnej.
~Anka

Napisano: 14 lut 2013, 14:08

Podstawą prawną do zameldowania dziecka w placówce jest prawomocne postanowienie sądu o ograniczeniu władzy rodzicielskiej poprzez pobyt dziecka w placówce. Jeśli pani się nie zgadza z postanowieniem niech da to na piśmie ;).
~etatysta

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem