miałam dziwny telefon - co wy na to, czy to ktoś naciąga - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 3    [ Posty: 29 ]

Napisano: 30 lip 2015, 10:38

1bas1 pisze:dziś miałam telefon Pana Tadeusza Nowaka z Warszawy, powiedziałam mu że nie jestem zainteresowana. spytał co ma wpisać do sprawozdania z Ministerstwem. Naciągacz jakich mało. Gdybym wcześniej nie czytała tego forum, nie wiem czy bym się nie skusiła. Był tak przekonywujacy. Dziekuję za ostrzeżenie.
Właśnie wydzwania do mnie - szykuję ripostę :D
Gość

Napisano: 24 wrz 2015, 12:17

Właśnie odebrałyśmy telefon, faktycznie oszust jakich mało. Wciska towar na siłę. Jak zareagowałyśmy odpowiednio, to się rozłączył. podał swój numer telefonu 531888043
anonim

Napisano: 24 wrz 2015, 14:41

A jednak naiwnych nie brakuje na tym świecie ....
lili

Napisano: 15 sty 2016, 12:35

Podbijam temat. Pan się uaktywnił i ponownie naciąga ośrodki na program ministerstwa i konieczność zakupu alkomatu,jest przy tym niesympatyczny. W ministerstwie nikt o niczym nie wie oczywiście. Uważajcie! :D
Ja*

Napisano: 18 sty 2016, 11:01

tak, było coś takiego. Straszenie i ton "urzędowy" Tak się zastanawiałam co z tym zrobić :)
Izzzu

Napisano: 18 sty 2016, 16:29

W zeszłym tygodniu dzwonił. Pierdoły opowiadał tonem baaardzo urzędowym. Nastraszył ministerstwem. Odmówiłam więc zaczął grozić, że się poskarży. Powiedziałam, że nie mam środków na takie zakupy i że żaden pracownik socjalny nie będzie nikogo alkomatem badał. Oburzył się i stwierdzi, że napisze w ankiecie, że odmówiłam, a tak tanio, bo ministerstwo w swojej łaskawości dofinansowuje.....
Ninami

Napisano: 16 lut 2016, 13:55

Dzisiaj - nie po raz pierwszy - odebrałam telefon od tego Pana. Zawsze dziwiło mnie, jak można tak obcesowo rozmawiać w imieniu instytucji, która niby reprezentuje Ministerstwo... teraz już wiem, postraszy a nuż się uda ...
/dolnośląskie/
sekretarz01

Napisano: 05 kwie 2016, 20:41

Trochę to wszystko dziwne, ale kilka firm robi dokładnie to samo. Co dziwniejsze te firmy występują pod tym samym adresem.

Już mówię jak to wygląda w moim wypadku. Do naszego Gimnazjum zadzwonił również Pan o bardzo niemiłym tonie i również podawał się za Ministerstwo, jednak tym razem jak wspomniałam zadzwonił do szkoły.

Nasza Pani dyrektor zamówiła materiały bo miały być w części refundowane, a tu kurier po kilku dniach żąda 249zł! Oczywiście zapłaciliśmy, bo przesyłka miała być z Ministerstwa a okazał się bubel jakich mało:
książeczka, alkomat, bateryjki, jakaś płyta. Żadnego ministerstwa, żadnego programu rządowego czy Unii Europejskiej tylko zwykłe naciąganie ludzi.

W dodatku wysłała to jakaś firma 3N z Mysłowic, po wyszukaniu której dotarłam na stronę:
wp2.info/adres/Wydawnictwo PROFI II. Wielka Skotnica 96a. 41-400 Mysłowice. 3N Sp. z o.o. a stamtąd już na to forum.

Osoby które dały się naciągnąć proszę o info na adres e-maill który założyłam do tej sprawy: [email protected], najlepiej podać imię nazwisko, telefon, adres placówki i skany faktury lub innych materiałów z paczki.

Zdjęcia proszę wrzucać w jpg na https://pokazywarka.pl i wysłać mi linka, a ja już sobie z tą firmą porozmawiam, jeśli jest więcej pokrzywdzonych.
Weronikagops
Praktykant
Od: 05 kwie 2016, 20:20
Zajmuję się:

Napisano: 06 kwie 2016, 11:13

Nie daj się nabrać, w tamtym roku był taki telefon ponieważ odebrał nowy pracownik zgodził się na test tego zestawu. Zestaw był do bani -kserowana książka i alkomat za 10 zł. Odesłaliśmy a młody dostał op...
ps. pracownik socjalny nie ma prawa przebadać klienta alkomatem ... a szkoda
annooo

Strona 3 z 3    [ Posty: 29 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x