miesięczne umowy zlecenia - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 27 ]

Napisano: 13 gru 2013, 10:40

powiedzcie czy uwzględniacie uzyskanie dochodu przy miesięcznych zleceniach? wiem, że temat był poruszany ale wypowiedzcie się. są wyroki sądów w tej sprawie? szukałem ale nie potrafiłem znaleść jeśli ktoś posiada proszę o linka
~on

Napisano: 13 gru 2013, 10:43

Ja dzwoniłam kiedyś w takiej samej sprawie do swojego LUW. Kobitka powiedziała mi, że jeśli jest ciągłość i nie ma ani dnia przerwy, to żeby traktować to jako ciągłość zatrudnienia.
~Martini

Napisano: 13 gru 2013, 10:44

ciekawym podstawy prawnej takiego twierdzenia....
~Elmer

Napisano: 13 gru 2013, 11:01

Dlatego ja swoim mówię, żeby sobie chociaż jeden dzień przerwy robili (na wszelki wypadek żeby żaden imbecyl kiedyś nie zinterpretował ciągłości miesięcznych umów-zleceń), a umowy zawierali na nie dłużej niż dwa miesiące. Przy zleceniu idzie się porozumieć z pracodawcą na wszelakie sposoby i chętnie zleceniobiorcy idzie na rękę.
~west

Napisano: 13 gru 2013, 11:08

ale jeden dzień przerwy to problem dla pracodawcy od strony Płatnika
~ewalu

Napisano: 13 gru 2013, 11:16

Nie wiem czy problem, czy nie problem. Przy umowie o pracę to problem. Tu na zleceniu też musi wyrejestrować i zarejestrować-kwestia 5 minut., a te zlecenia znowu tak długo nie trwają i nie jest to jakieś nagminne. Miesięczne bez przerwy też uznaję. Mam wielką fabrykę w pobliżu do której pracowników werbuje złodziejska firma pośrednicząca. Dają umowy o pracę na kilka dni. Świadectwo pracy jest na 5 stron i ma kilkadziesiąt okresów zatrudnienia. Nie jest dla nich problemem brak ciągłości zatrudnienia, ani stałe rejestrowanie, wyrejestrowywanie. Nikt tego nie widzi-ani ZUS, ani inspekcja pracy. Bandytyzm w biały dzień.
~west

Napisano: 13 gru 2013, 13:28

właśnie uzyskałem inf z SKO Katowice, jak jest ciągłość umów zleceń to jest uzysk heh
~:)

Napisano: 13 gru 2013, 13:29

zapomniałem o najważniejszym, stanowisko zależy od składu orzekającego
~:)

Napisano: 13 gru 2013, 13:32

mam mieszane odczucia co do orzekań SKO w K-cach.
~Elmer

Napisano: 13 gru 2013, 14:32

my robimy uzysk
~Ilona

Strona 1 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x