Minimalny dochód socjalny.

Wybrane tematy:
coś pozytywnego Dobra książka
~Jadwiga

Minimalny dochód socjalny.

Post autor: ~Jadwiga »

Czy coś Wam nt wiadomo? Ile ma wynosić? Tyle co obecne kryterium dochodowe? Od kiedy to wprowadzamy? U nas czeski film.
~magda

Re: Minimalny dochód socjalny.

Post autor: ~magda »

a do czego ci potrzebny ten dochód,a wiesz czeskie filmy są całkiem dobre.
~idea

Post autor: ~idea »

Zastąpienie "minimalnym dochodem socjalnym" dotychczasowego ustawowego "kryterium dochodowego" do świadczeń z pomocy społecznej art.8 uops jest pomysłem jaki pojawił się w założeniach do nowej ustawy o pomocy społecznej. Ten dochód będzie trochę wyższy od minimum egzystencji, natomiast niższy od minimum socjalnego.

https://www.ipiss.com.pl/?zaklady=minimum-socjalne
~Jadwiga

Do czego mi potrzebne? Kierowniczka oplakatowała cały ośrodek nowinkami, klienci czytają i każdy pyta, o co biega. A nikt dobrze nie wie. Mam dosyc.
~Adam

Post autor: ~Adam »

Cyrk dopiero się zacznie.
~Jadwiga

Już sie zaczął i nie wiadomo o co cho.
~Adam

Przeca jeszcze zmiany nie weszły. Wątpię że w tym roku wejdą. Skąd więc plotki o minimalnym dochodzie? Czyżby mopsy już dostały jakieś wytyczne? Rząd przyspieszył tempo prac?
~Jadwiga

Plakaty informujące porozwieszane, a nie napisane od kiedy. Ludziska się pytają, skoro czytają.
~Adam

Aha.
Dziwne. Może rzeczywiście zmiany nadejdą szybciej niż myślimy. Może już w tym roku tak jak było w planach.
~emilka

Post autor: ~emilka »

tak zapytam
Jadwiga - a czy ta informacja , dochód minimalny i ewentualne tego następstwa, mogą być jakąś traumą dla klientów, skąd takie zaniepokojenie u klientów. Pytam na poważnie?
ODPOWIEDZ