Młodzieżowy Ośrodek Socjoterapii - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 22 kwie 2014, 14:21

Proszę pomóżcie czy przysługuje zasiłek rodzinny na dziecko umieszczone w Młodzieżowym Ośrodku Socjoterapii
Guzmania

Napisano: 22 kwie 2014, 16:28

Zapomniałam dodać ,że dziecko zostało umieszczone na wniosek rodziców.Czy powinnam sprawdzić odpłatność za pobyt i rozpatrzyć zgodnie z definicją instytucji zapewniającej całodobowe utrzymanie ?
Guzmania

Napisano: 23 kwie 2014, 7:27

dokładnie, napisz wniosek o udostępnienie danych i dopytaj czy zapewniają pełną odpłatnosć i czy przebywa więcej niż 5 dni w tygodniu...
aniame

Napisano: 23 kwie 2014, 9:27

Dziękuję za pomoc , ale nie wiem dlaczego mam sprawdzić ile dni w tygodniu dziecko przebywa w ośrodku.Art.7 pkt 2 jak również art.3 pkt 7 ustawy o świadczeniach rodzinnych nic na ten temat nie mówi.Chodzi o prawo do zasiłku rodzinnego.
Guzmania

Napisano: 16 kwie 2019, 14:52

Czy ktoś coś może więcej?.
U nas jeszcze strona wnosi o dodatek z tyt. zamieszkania (internat) na dziecko w ośrodku socjoterapii.
Czy przysługuje zasiłek rodzinny i dodatek? Pomóżcie
jka
Stażysta
Od: 04 paź 2017, 19:11
Zajmuję się: FA

Napisano: 16 kwie 2019, 15:37

W ramach MOS-ów może funkcjonować specjalna szkoła podstawowa lub ponadpodstawowa. Jeżeli MOS nie zapewnia nieodpłatnego utrzymania, zasiłek wraz z dodatkami się należy.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 17 kwie 2019, 8:23

OK. Dziękuję bardzo.
Dodam że rodzic jest zobowiązany do ponoszenia odpłatności za wyżywienie.
jka
Stażysta
Od: 04 paź 2017, 19:11
Zajmuję się: FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x