Czy jeżeli koszty pobytu dziecka w przedszkolu za miesiąc grudzień 2018, opłacone zostały w miesiącu styczniu 2019r, to czy mogą zostać zrefundowane w ramach wniosku złożonego w tym roku, w ramach tegorocznego limitu środków przyznanych z PFRON?
Czy ktoś miał taki przypadek lub dysponuje interpretacją PFRON w tym temacie?
Moduł I - Zadanie D (przedszkole)
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: SO, WTZ, BA, Aktywny Samorząd
- Kontakt:
Re: Moduł I - Zadanie D (przedszkole)
Możemy cofnąć się do kosztów poniesionych do 180 dni przed dni złożeniem wniosku więc jeśli grudzień również się łapie to tak.
- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
A ja mam wątpliwość.
Dofinansowanie w D dotyczy roku kalendarzowego, więc w bieżącym roku realizujemy bieżący rok, z tym że płatność za grudzień możemy dokonać w styczniu kolejnego roku. Dlatego też w umowie wyznaczam termin rozliczenia umów w Obszarze D np na 15 stycznia, żeby własnie wnioskodawcy mogli rozliczyć grudzień.
Dofinansowanie w D dotyczy roku kalendarzowego, więc w bieżącym roku realizujemy bieżący rok, z tym że płatność za grudzień możemy dokonać w styczniu kolejnego roku. Dlatego też w umowie wyznaczam termin rozliczenia umów w Obszarze D np na 15 stycznia, żeby własnie wnioskodawcy mogli rozliczyć grudzień.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
Tak też właśnie myślałam, ale chciałam się upewnić że ktoś tez tak to interpretuje. DziękiPCPR-Trz pisze:A ja mam wątpliwość.
Oprócz Moduł I - Zadanie D (przedszkole) - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
obszar D urlop macierzyński, wychowawczy
Moduł II przywrócenie terminu
Obszar C Zadanie 2 - utrzymanie sprawności technicznej skute
Obszar B zadanie nr 3 czy można wszystko
Wielkość monintora oraz dofiansowanie stelaża do komputera
Aktywny samorząd obszar B1 a dziecko do 16 r. z orzeczeniem
Moduł I Obszar B pkt 4 a brak mowy u dziecka
C2- wnioskodawca przebywa w DPS
Moduł II - szkoła policealna
OBSZAR B Zadanie 3 - dof. do sprzętu elektronicznego
Negatywna ocena formalna modul I
dane przy umowach w module II - zostawić?
Obszar D, faktury 180 dni wstecz
Obszar B - uprawnienia do korzystania
pieniądze na obsługę z Aktywnego Samorządu
Weksle w umowach - powracają?