WNIOSKODAWCA UBIEGA SIĘ O DOFINANSOWANIE MODUŁ II. STUDIA PODYPLOMOWE. IM WIĘCEJ CZYTAM TYM WIĘCEJ POJAWIA SIĘ WĄTPLIWOŚCI. TERMIN SKŁADANIA WNIOSKÓW MIJA 10.10. NO I TU POJAWIAJĄ SIĘ SCHODY. MOŻE TO BANALNE PYTANIE, ALE SAMA SIĘ JUŻ POGUBIŁAM. CZY WNIOSKODAWCA MOŻE JUŻ TERAZ ZŁOŻYĆ WNIOSEK. JEŚLI CHODZI O ZAŚWIADCZENIE Z UCZELNI TO FIGURUJE DATA WRZEŚNIOWA. CZY MOGĘ TERAZ PRZYJĄĆ WNIOSEK, A WNIOSKODAWCA Z DATĄ PAŹDZIERNIKOWĄ BĘDZIE MUSIAŁ PONOWNIE PRZEDSTAWIĆ ZAŚWIADCZENIE Z UCZELNI? PROSZĘ O POMOC. JAK TO WYGLĄDA U WAS?
nie wiem skąd się wzięły Twoje wątpliwości, ale student jak najbardziej może złożyć wniosek we wrześniu, data na zaświadczeniu może być zarówno wrześniowa jak i październikowa
A co mam zrobić jak student spóźnił się i chce złożyć wniosek 18 października. Zadać pisemnego wyjaśnienia i jakiego potwierdzenia. Twierdzi,że uczelnia późno wystawiła decyzję o warunkowym zaliczeniu roku.
Powinien był złożyć wniosek w trakcie trwania naboru, czyli do 10 X., nawet bez załączników. Ty piszesz mu wtedy pismo o brakach formalnych i wzywasz do uzupełnienia wniosku.
Otrzymujac decyzje o zaliczeniu roku 18.10. przynosi zaświadczenie z uczelni i tyle
A jak się ma zapis w programie rozdz. X Tryb postępowania: "Przyjmowanie wniosków następuje w trybie ciągłym, jednak nie później niż:
w przypadku modułu I – do dnia 30 sierpnia,
w przypadku modułu II – do dnia 10 października,
danego roku realizacji programu. Realizator programu może podjąć decyzję o przywróceniu Wnioskodawcy terminu na złożenie wniosku."
Pytam bo też będę miała taki wniosek w module II, z tym, że chłopak przebywał w szpitalu i dopiero teraz chce złożyć. Namawiałam go żeby złożył w kolejnym semestrze o ref. ale się upiera.
4.Realizator ma prawo podjęcia decyzji o przywróceniu wnioskodawcy określonego terminu (np. terminu złożenia dokumentów rozliczeniowych), z wyjątkiem terminu określonego w rozdziale X ust. 2 programu (data zakończenia przyjmowania wniosków). Ubiegając się o przywrócenie terminu, wnioskodawca zobowiązany jest opisać i udokumentować przyczyny uchybienia terminu.
czytając to uważam, że nie można przywrócić terminu na złożenie wniosku
Moim zdaniem można. W kierunkach jest zapis,że realizator może przywrócić termin. Tylko właściwie nie wiadomo jak długo(ile dni) po przekroczeniu terminu może go przywrócić.