MODUŁ III - pomoc PFRON w związku z epidemią
-
- Referent
- Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
- Kontakt:
Re: MODUŁ III - pomoc PFRON w związku z epidemią
Ale orzeczenie na jakiej podstawie, jeśli PFRON nie wymaga, tak dla bezpieczeństwa ?
- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
PFRON niczego nie każe sprawdzać, ale ja faktycznie wielu osób nie znam. Więc jeśli PFRON daje sobie prawo kontroli (nas), to wolę mieć potwierdzenie, że wypłaciliśmy pieniądze właściwej osobie.Moniuszko pisze: 29 kwie 2020, 17:37 Ale orzeczenie na jakiej podstawie, jeśli PFRON nie wymaga, tak dla bezpieczeństwa ?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Dofinansowania PFRON
- Kontakt:
Mam pytanko... Jeżeli osoba pełnoletnia ma zajęcia rewalidacyjno- wychowawcze w domu prowadzone przez nauczyciela ze szkoły 5 razy w tygodniu po 2h dziennie a ze względu na aktualna sytuację zajęcia są odwolane, to czy świadczenie to przysługuje? Czy ze wzgledu na to, ze zajęcia prowadzone sa w domu automatycznie to wyklucza? Z góry dziękuję za odpowiedź.
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
jeśli jest uczestnikiem ORW to bym nie robił problemu, co mnie interesuje że ma zajęcia w domu, nie musi o tym wspominać przecież we wniosku; poza tym osoby, które obecnie mają zdalną pracę, też mogą składać wnioski, a to trochę podobnie jak w Twoim przypadkujnnk pisze: 06 maja 2020, 17:28 Mam pytanko... Jeżeli osoba pełnoletnia ma zajęcia rewalidacyjno- wychowawcze w domu prowadzone przez nauczyciela ze szkoły 5 razy w tygodniu po 2h dziennie a ze względu na aktualna sytuację zajęcia są odwolane, to czy świadczenie to przysługuje? Czy ze wzgledu na to, ze zajęcia prowadzone sa w domu automatycznie to wyklucza? Z góry dziękuję za odpowiedź.
-
- Stażysta
- Kontakt:
Właśnie nie.. We wniosku wpisana jest tylko Szkoła Podstawowa wiec dlatego się zastanawiam.
- Tomasz1981
- Inspektor
- Kontakt:
a jak tak to niestety nie
-
- Stażysta
- Kontakt:
Procedujecie wnioski w systemie? Wiem, że to realizator podejmuje decyzję. Ja mam obowiązek wprowadzenia wszystkich (ma tworzyć się baza), ale chcieliśmy procedować tradycyjnie, bo więcej wpływa wniosków papierowo. Dzisiaj rozmawiałam z pracownikiem PFRON i powiedział, że jeżeli są wprowadzane przez realizatora to przelewy też mają iść w systemie. Wiece w ogóle jak wykonac przelew w SOW?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Aktywny Samorząd
- Kontakt:
Dziwne bo nam powiedzieli ze nie ma obowiazku wprowadzanie wnioskow ale dobrze by bylo. To jak przelew przez system my po wprowadzeniu weryfikacja, pismo, przelew i tyle.
- Tomasz1981
- Inspektor
- Kontakt:
u nas wszystko w SOW i ludziom mówimy aby składali w systemie, jak ktoś przyśle papierowo, to trudno wpiszemy, ale póki co jest tego niewiele (papierowych), wypłat jeszcze nie robiliśmy
-
- Stażysta
- Kontakt:
W ogóle ktoś wie jak sie do tego zabrac? Czy SOW polaczony jest z systemem bankowym? Co z podpisami księgowej, osób które składają podpis jak w normalnym PK? Gdzie w ogole w systemie jest opcja przelewu? Przejrzalam materialy z sow i wzmianki na ten temat nie ma.
Oprócz MODUŁ III - pomoc PFRON w związku z epidemią - PFRON - zadania powiatów przeczytaj również:
sprzęt stomijny
zlecenie na FM z 2019
Info o dofinansowaniu Moduł III
Dofinansowanie do SKRiT
Dziecko z autyzmem - dofinansowanie do zakupu psa terapeuty
Moduł III Programu
Moduł III nowy program
Nowy pkt w zadaniach powiatu
„Pomoc osobom niepełnosprawnym poszkodowanym w wyniku żywiołu lub sytuacji kryzysowych wywołanych chorobami zakaźnymi”.
Nowy Podział Środków - Algorytm
podział środków a turnusy reh.
Zamiana samodzielnego lokalu mieszkalnego jako nowe zadanie powiatu
Koronawirus a sport, kultura, turystyka
Koronawirus a praca zdalna lub rotacyjna
dokumenty do wniosku o sprzęt ort.
problem z uzyskaniem orzeczenia