może ktos pomoze - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 12 cze 2014, 11:12

Będę pierwszy raz wprowadzała informacje gospodarcze do "BIG", poprzedniczka nie czyniła tego, może ktoś podpowie, mam już plik z programu ale nie wiem gdzie tzn. w którym miejscu na stronie big go zaimportować. Może ktoś podpowie. ;-))
kaja900

Napisano: 12 cze 2014, 11:18

Jeśli koleżanka nie robiła upomnień ani tytułów wykonawczych czy ja mogę tych dłużników wprowadzić do BIG, nie wiem co mam robić, może ktoś podpowie?
kaja900

Napisano: 12 cze 2014, 11:26

Mozesz, bo to nie ma związku z tw, do bigu wystarczy sam fakt zadłużenia.
Dlaczego koleżanka nie robiła tw?
piciripci

Napisano: 12 cze 2014, 12:08

Nie mam pojęcia dlaczego nie robiła, tak po prostu. A ty wprowadzasz do BIG może byś pomogła?
kaja900

Napisano: 12 cze 2014, 12:17

Mam jakiś Regulamin Zarządzania Danymi z BIGa, nie wiem o co tu chodzi?
Rozdział III
§ 11
Przekazywanie informacji gospodarczych
1. Klient będący osobą fizyczną prowadzącą działalność gospodarczą, osobą prawną lub jednostką organizacyjną nieposiadającą osobowości prawnej może przekazać do BIG InfoMonitor informacje gospodarcze o zobowiązaniu dłużnika będącego konsumentem wyłącznie wówczas, gdy spełnione są łącznie następuje warunki:
1) zobowiązanie powstało w związku z określonym stosunkiem prawnym, np. z tytułu umowy o kredyt konsumencki, umowy o świadczenie usług pocztowych i telekomunikacyjnych, umowy o przewóz osób i bagażu w komunikacji masowej, umowy o dostarczenie energii elektrycznej, gazu i oleju opałowego, umowy o dostarczanie wody i odprowadzanie ścieków, umowy o wywóz nieczystości, umowy o dostarczanie energii cieplnej,
2) łączna kwota wymagalnych zobowiązań dłużnika będącego konsumentem wobec Klienta wynosi co najmniej 200 złotych oraz są one wymagalne od co najmniej 60 dni,
3) upłynął co najmniej miesiąc od wysłania przez Klienta listem poleconym albo doręczenia dłużnikowi będącemu konsumentem do rąk własnych, na adres do doręczeń wskazany przez dłużnika będącego konsumentem, a jeżeli nie wskazał takiego adresu – na adres miejsca zamieszkania, wezwania do zapłaty, zawierającego ostrzeżenie o zamiarze przekazania danych do BIG InfoMonitor, z podaniem pełnej nazwy i adresu BIG InfoMonitor;
2. Klient, o którym mowa w ust. 1 może przekazaćdo BIG InfoMonitor wyłącznie dane dotyczące:
1) siebie – określone w § 2 ust. 2 pkt 1 albo 3 Regulaminu;
2) dłużnika będącego konsumentem – określone w § 2 ust. 2 pkt 2 Regulaminu;
3) zobowiązania – określone w § 2 ust. 2 pkt 4 Regulaminu.
kaja900

Napisano: 12 cze 2014, 12:29

Pytanie numer 1 - z którym BIG masz podpisana umowę?
"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
" Mistrz i Małgorzata" Michaił Bułhakow
kotbehemot
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2014, 10:23
Zajmuję się:

Napisano: 12 cze 2014, 12:34

Biuro Informacji Gospodarczej InfoMonitor S.A Warszawa
kaja900

Napisano: 12 cze 2014, 12:38

To plik wygenerowany z programu zapisujesz w formacie CSV. i wysyłasz pocztą meilowa na adres [email protected]. Oczywiście robisz to pod warunkiem,ze masz wprowadzonych dłużników do systemu w InfoMonitorze.Jeżeli nie masz to musisz wejśc do systemu i każdego dłużnika wprowadzić do systemu.
"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
" Mistrz i Małgorzata" Michaił Bułhakow
kotbehemot
Awatar użytkownika
Referent
Od: 18 kwie 2014, 10:23
Zajmuję się:

Napisano: 12 cze 2014, 13:34

słuchaj, ja robię przez sygnity, samo podbiera zobowiązania dłużników
piciripci

Napisano: 12 cze 2014, 13:54

Ja pracuje na programie FA z RADIXu to co?
kaja900

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x