MPiPS odpowiedziało na 32 pytania - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 5    [ Posty: 44 ]

Napisano: 31 sty 2014, 2:34

Odpowiedź MPiPS na 32 pytania Polskiej Federacji Związkowej Pracowników Socjalnych i Pomocy Społecznej ws. planowanych zmian w systemie pomocy społecznej, które wprowadzi znowelizowana ustawa o pomocy społecznej.

ODPOWIEDŹ MPiPS: skan pisma

https://www.opsursynow-zzp.waw.pl/images ... 202014.pdf
angoc

Napisano: 31 sty 2014, 11:51

Dziś ważna debata w MPiPS. Coraz więcej wiemy o planowanych zmianach.

https://www.ops.pl/news.php?id=26522
~pracownik socjalny

Napisano: 31 sty 2014, 11:54

urzędasy do zwolnienia, pracownicy socjalni do komputerow i decyzji, praca socjalna to podstaw - tak w skrócie wynika z pisma z MPiPS
~BadAss

Napisano: 31 sty 2014, 12:22

pwoeidzcie mi co sie zmieniło bo ja nie widze nic takiego poza nazwą. Kasa moze byc w UG (już widze jak burmistrzowie ją biora do siebie). Nawet naj jakims cudem ja przeniosa to i tak decyzje bedzie podpisywał kierownik. masło maślane poza zapowiedziami wszytsko zostaje jak było
~rewolucja bez zmian

Napisano: 31 sty 2014, 14:43

No z dużej chmury mały deszcz. Ale i tak będzie zamieszanie.
~Adam

Napisano: 31 sty 2014, 15:47

Chaos zmian nazewnictwa instytucji i zasiłków z którego nic nie wynika, dołożenie roboty prewencyjnej socjalnym pod pretekstem zwiększania ich prestiżu, zero nowych skutecznych narzędzi prawnych egzekwowania współpracy i realnego monitorowania środowisk. Żałosne.
~Rewolucjonista

Napisano: 31 sty 2014, 16:06

Dołożenie roboty prewencyjnej? socjalnym?

Pewnie chodzi o obiecane odejście od biurek i zajęcie sie konkretami w terenie:)
~Adam

Napisano: 31 sty 2014, 16:10

co z rozdziałem pracy socjalnej i wypłat zasiłków. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale kasy moga powstac albo nie? I kierownik ma podpisywac decyzje nawet ddy kasa bedzie w UG. po cichu liczyłam na przejecie kas przez urzedy, ale chyba nici z tego
~aga

Napisano: 31 sty 2014, 16:20

jeden wielki chaos, ktoś za to wziął grubą forsę
~funia

Napisano: 31 sty 2014, 16:31

Konkretami to sie zajmuje w WC Adam. A odejście od biurek w wizji ministerstwa to odejście Z BIURKAMI w teren. Bo właśnie tym są laptopiki empatii - BIURKAMI. Tyle samo lub więcej PISANINY wciśnięte w czas na prace socjalna.
~Rewolucjonista

Strona 1 z 5    [ Posty: 44 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x