muszę się pożalić - Świadczenia rodzinne

Strona 5 z 9    [ Posty: 86 ]

Napisano: 28 kwie 2015, 8:55

mój 13-letni kuzyn mieszkający w Hiszpanii jak się dowiedział że moja wypłata w przeliczeniu na euro wychodzi około 400 to się złapał za głowę. Wstyd mi było :roll:
norka

Napisano: 28 kwie 2015, 8:58

norka pisze:mój 13-letni kuzyn mieszkający w Hiszpanii jak się dowiedział że moja wypłata w przeliczeniu na euro wychodzi około 400 to się złapał za głowę. Wstyd mi było :roll:
Ja się nie wstydzę wypłaty mówię że mam tyle i tyle dlatego że to płaca minimalna, człowiek się kształcił do 25 roku życia i ciężko było studiować a teraz jeszcze ciężej jest :(
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 28 kwie 2015, 9:02

widzisz Heiland ty studia zaraz po szkole robiłeś, ja mając lat 30 bo moja mama sama nas dwie wychowywała i na studia poszła starsza siostra, ja studia robiłam jak już poszłam do pracy i to tylko licencjat, chciałabym magistra ale kurcze przy naszych zarobkach nadal mnie na niego stać ;) :(
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 28 kwie 2015, 9:18

taki kraj, moich rodziców też nie było stać na studia moje bo uczciwie pracowali i nie kwalifikowali się na pomoc. odkąd skończyłam liceum pracuje. taki kraj że lepiej wychodzi ten co nic nie robi kombinuje i ciągnie kasę z ops
norka

Napisano: 28 kwie 2015, 9:19

norka pisze:taki kraj, moich rodziców też nie było stać na studia moje bo uczciwie pracowali i nie kwalifikowali się na pomoc. odkąd skończyłam liceum pracuje. taki kraj że lepiej wychodzi ten co nic nie robi kombinuje i ciągnie kasę z ops
No i wiele osób większą od naszych pensji :(
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 28 kwie 2015, 9:23

U mnie jest zupełnie inny problem. ja może i dostałabym podwyżkę bo wyrabiam ładne 3 % więc byłoby z czego ale co z tego jak muszę utrzymać koleżankę z funduszu alimentacyjnego. Ona nie wyrabia nawet na swoją pensję więc z czegoś jej muszą dać nie mówiąc że z moich 3% idzie na koszty utrzymania. Więc jak idę po podwyżkę to co słyszę- że nie ma kasy bo 3% na nasz dział nie możemy przekroczyć. Czyli ja pracuję jeszcze na kogoś. Dobre nie
aniunia111

Napisano: 28 kwie 2015, 9:25

aniunia111 pisze:U mnie jest zupełnie inny problem. ja może i dostałabym podwyżkę bo wyrabiam ładne 3 % więc byłoby z czego ale co z tego jak muszę utrzymać koleżankę z funduszu alimentacyjnego. Ona nie wyrabia nawet na swoją pensję więc z czegoś jej muszą dać nie mówiąc że z moich 3% idzie na koszty utrzymania. Więc jak idę po podwyżkę to co słyszę- że nie ma kasy bo 3% na nasz dział nie możemy przekroczyć. Czyli ja pracuję jeszcze na kogoś. Dobre nie
No to pomyśl jakbyś miała jej obowiązki i większą pensje chcesz?
Ja mam wszystko i 3% większy niż pensja ale nie mam opcji na podwyżkę...
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 28 kwie 2015, 9:30

szczerze-chętnie, przy takiej liczbie jej wniosków chyba bym tego nie odczuła.
aniunia111

Napisano: 28 kwie 2015, 9:35

aniunia111 pisze:szczerze-chętnie, przy takiej liczbie jej wniosków chyba bym tego nie odczuła.
aniunia 111 fa to nie tylko przyjecie wniosku rozpatrzenie i decyzja, masz jeszcze postępowanie wobec dłużników alimentacyjnych a tam zawsze jest cos do zrobienia
norka

Napisano: 28 kwie 2015, 9:38

to prawda ale ale mówimy o FA bo na to są te 3%
aniunia111

Strona 5 z 9    [ Posty: 86 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x