Ja się nie wstydzę wypłaty mówię że mam tyle i tyle dlatego że to płaca minimalna, człowiek się kształcił do 25 roku życia i ciężko było studiować a teraz jeszcze ciężej jestnorka pisze:mój 13-letni kuzyn mieszkający w Hiszpanii jak się dowiedział że moja wypłata w przeliczeniu na euro wychodzi około 400 to się złapał za głowę. Wstyd mi było
No i wiele osób większą od naszych pensjinorka pisze:taki kraj, moich rodziców też nie było stać na studia moje bo uczciwie pracowali i nie kwalifikowali się na pomoc. odkąd skończyłam liceum pracuje. taki kraj że lepiej wychodzi ten co nic nie robi kombinuje i ciągnie kasę z ops
No to pomyśl jakbyś miała jej obowiązki i większą pensje chcesz?aniunia111 pisze:U mnie jest zupełnie inny problem. ja może i dostałabym podwyżkę bo wyrabiam ładne 3 % więc byłoby z czego ale co z tego jak muszę utrzymać koleżankę z funduszu alimentacyjnego. Ona nie wyrabia nawet na swoją pensję więc z czegoś jej muszą dać nie mówiąc że z moich 3% idzie na koszty utrzymania. Więc jak idę po podwyżkę to co słyszę- że nie ma kasy bo 3% na nasz dział nie możemy przekroczyć. Czyli ja pracuję jeszcze na kogoś. Dobre nie
aniunia 111 fa to nie tylko przyjecie wniosku rozpatrzenie i decyzja, masz jeszcze postępowanie wobec dłużników alimentacyjnych a tam zawsze jest cos do zrobieniaaniunia111 pisze:szczerze-chętnie, przy takiej liczbie jej wniosków chyba bym tego nie odczuła.