na jaki okres - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 22 sty 2014, 23:11

na jaki okres będziecie przyznawać DE?
~ola

Napisano: 24 sty 2014, 14:43

ja tak jak mówi rozporządzenia do 30 kwietnia 2014
~ewa

Napisano: 27 sty 2014, 11:08

jak składają w styczniu na DE to przyznajecie od stycznia do kwietnia czy tak jak dodatki mieszkaniowe od lutego do kwietnia i wypłata 10
~ewa

Napisano: 27 sty 2014, 11:52

od stycznia do kwietnia
~Małgosia

Napisano: 27 sty 2014, 12:03

na czas otrzymywania dodatku mieszkaniowego,
a od 1 maja zmiana decyzji w pozycji kwota przyznanego DE zgodnie z nowym obwieszczeniem...

Ministerstwo podpowiada żeby w decyzji nie ujmować kwoty DE, wówczas nie trzeba będzie wydawać zmianę decyzji...

ale i tak róbta jak chceta...
~gorzatka

Napisano: 27 sty 2014, 15:15

Sa osoby którym kończy sie dodatek w lutym, marcu. w styczniu złozyły wniosek na DE i opłaciły 10zł opłaty skarbowej.
Decyzja powinna być wystawiona np. tylko za styczeń lub styczeń i luty.
Nowy wniosek na DE powinien być złożony w lutym razem z wnioskiem na DM i opłata skarbowa powinna być tez dokonana.
Dobrze mysle, bo juz głupieje.
~Kamila L.

Napisano: 27 sty 2014, 15:21

ja odsyłam i każę czekać aż dostaną decyzję na DM bo jak ci wniosą opłatę skarbową o odmówisz DM to papierologia gotowa
~Olkka

Napisano: 27 sty 2014, 15:22

moim zdaniem jeżeli DM jest przyznany jeszcze na Styczeń i luty to DE winien być również na styczeń i luty,na styczeń i luty. Kolejny DE dopiero jak się wyda nową decyzję na DM ! tak uważam ( np.składa nowy wniosek o DM w lutym, ale DE może dopiero złożyć w marcy , i wtedy będzie miał na Marzec i kwiecień 2014r).Takie jest moje zdanie, ja też uważam ,że przpisy są tak napisane, że każdy rozi jak uważa i opinie radców też są bardzo różne !!!!
~czika

Napisano: 27 sty 2014, 19:37

Czika i masz słuszną rację, przyznajesz dodatek energetyczny na czas dod.mieszk.

~Ja

Napisano: 28 sty 2014, 10:45

jak korzystaja z pomocy społecznej to sa zwolnienie z opłaty skarbowej
~ewa

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x