Nadciśnienie
Nadciśnienie
Czy nadciśnienie tętnicze jest dla was przyczyną przyznania świadczeń z pomocy społ. jako długotrwała i ciężka choroba ?
Re: Nadciśnienie
Poważne nadcisnienie tętnicze grozi np. wylewem, zawałam, więc pacjent nie może wykonywać wszystkich prac.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Jest zaświadcenie od lekarza o długotrwałej lub ciężkiej chorobie jest przesłanaka. my nie doktory, na chorobach nie znamy się
Co więcej, są potwierdzone przypadki, że kichnięcie może doprowadzić do śmierci.
Opieramy się na zaświadczeniach lekarskich i z nimi nie dyskutujemy! Mnie mało obchodzi na co choruje i w zasadzie nie ma prawa interesować! Jeśli lekarz napisze, że klient choruje na kichanie i jest to poważna i długotrwała choroba, to nie dyskutuję.
To są święte słowa! A prawda jest taka, że p. socjalni bardzo często wchodzą w kompetencje lekarzy i posuwają się do swoich komentarzy. Np. ja usłyszałam, że "nie wyglądam na chorą" i w zasadzie mogłabym podjąć te pracę użyteczne - a miałam zaś. od lekarza, że tego typu pracy nie mogę podjąć. Za jakiś czas usłyszałam, żebym lekarza zmieniła, bo źle mnie leczy, gdyż za długo nie mogę wyzdrowieć. A potem dostałam radę, bym przestała brać leki, bo "one tylko pogłębiają moją chorobę". Po tym 3-cim razie złożyłam pisemną skargę do kierownika rejonu.
Ja przy nadciśnieniu wspomagająco stosuję kąpiele w żywej soli magnezowej.
jeśli jest zaświadczenie od lekarza nie ma się nad czym zastawiać, nieleczone lub źle leczone może doprowadzić do kalectwa lub śmierci, a brak zażywania leków jest jak gwóźdź do trumny a każda choroba która wymaga leczenia jest podstawą do pomocy jeśli osoba kwalifikuje się wg kryteriów, nawet "głupie" zęby, które nieleczone mogą doprowadzić do zapalenia mięśnia sercowego albo zapalenia mózguFranciszek pisze:Czy nadciśnienie tętnicze jest dla was przyczyną przyznania świadczeń z pomocy społ. jako długotrwała i ciężka choroba ?
Oprócz Nadciśnienie - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
zakład karny a zasilek okreswoy
ustawa
wielodzietność
pracownik socjalny i KDR
JAk POSTĄPIĆ? czy dobrze liczę??stały!
dofinansowanie dla fundacji
wywiady do dożywiania
jak u was to wygląda- procedura
wywiad
świadczenia wychowawcze (500zł)
Jaka wysokość zasiłku celowego z dożywiania