Najem lokalu u osoby prywatnej - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 20 mar 2023, 15:24

Witam,
Chciałam się zapytać może ktoś mi podpowie jak rozliczyć dodatek mieszkaniowy, w którym Pani podaje czynsz w wysokości 800 zł, wywóz śmieci 259 zł oraz zaznacza że w mieszkaniu brakuje instalacji gazu. Poza tym mam dane o powierzchni ( 46m2) i liczba osób w gospodarstwie to 6 osób. Pani utrzymuje się z alimentów i zasiłków. Nie posiada faktur za wodę i prąd, gdyż właściciel nie daje im do wglądu tylko płacą z góry jakąś ustaloną kwotę. Od Pani z MGOPS wiem że to kwota 800 zł.
Czy do wyliczenia dodatku mam brać pod uwagę dane które otrzymałam od Pani, która złożyła wniosek czy przyjąć też tą kwotę 800 zł jako wydatki ogółem?
karola2704
Praktykant
Od: 14 mar 2023, 9:11
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe i księgowość podatkowa

Napisano: 20 mar 2023, 15:52

karola2704 pisze:
20 mar 2023, 15:24
Witam,
Chciałam się zapytać może ktoś mi podpowie jak rozliczyć dodatek mieszkaniowy, w którym Pani podaje czynsz w wysokości 800 zł, wywóz śmieci 259 zł oraz zaznacza że w mieszkaniu brakuje instalacji gazu. Poza tym mam dane o powierzchni ( 46m2) i liczba osób w gospodarstwie to 6 osób. Pani utrzymuje się z alimentów i zasiłków. Nie posiada faktur za wodę i prąd, gdyż właściciel nie daje im do wglądu tylko płacą z góry jakąś ustaloną kwotę. Od Pani z MGOPS wiem że to kwota 800 zł.
Czy do wyliczenia dodatku mam brać pod uwagę dane które otrzymałam od Pani, która złożyła wniosek czy przyjąć też tą kwotę 800 zł jako wydatki ogółem?
czynsz 800 zł obniżasz do zasobów gminy wg stawki dodajesz śmieci, jeżeli innych wydatków nie posiada to bierzesz tylko to co jest w umowie najmu.
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem