naprawa aparatu słuchowego - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 22 lut 2011, 15:05

petent zlozyl podanie o zwtort kosztów naprawy aparatu słuchowego, wczesniej nie miałam nigdy takiej sytuacji bo pracuje bardzo krotko i prosiłabym kogos o przesłanie przykładowego pisma, poniewaz nie złozył zadnych dokumentów tylko napisał prosbe o zwrot kosztów. z góry dziekuje
~ak

Napisano: 22 lut 2011, 20:31

nie ma mozliwosci zwrotu srodków za naprawe aparatu słuchpwego chyba że było dofinansowane przez NFZ ale ja przez 7 lat pracy w pcpr nie mialam takiego przypadku. odpowiadasz że w ramach dofinansowania przedmiotów orto. i srokdów pomocn. nie ma mozliwosci zwrotu srodków za naprawę sprzętu.
~kasia

Napisano: 23 lut 2011, 10:55

Wydaje mi sie ze jest taka mozliwosc jesli przedstawi mi zlecenie z nfz na naprawe aparatu słuchowego to moge zwrocic mu pieniadze.czy zle mysle????
~ak

Napisano: 23 lut 2011, 11:29

Gdyby NFZ finansował to wolno tobie też. Ale wydaje mi sie, że NFZ nie dof. do naprawy aparatów słuchowych. Ja się z tym jeszcze nie spotkałam.
~ŁG

Napisano: 23 lut 2011, 16:46

Można dofinansować, tylko musi być dof. z NFZ - zlecenie, na zasadach jak do przedmiotów ortopedycznych.
~basia

Napisano: 23 lut 2011, 17:10

sprawdizłam nfz nie refenduje wiec PCPR nie moze dofinansowac.dzieki za posty:)
~ak

Napisano: 23 lut 2011, 21:08

a może w ramach likwidacji barier w komunikowaniu się może?
~~Ella

Napisano: 23 lut 2011, 23:30

kiedys w dawnych czasach aparaty sluchowe były dof w ramach likwidacji barier w komunikowaniu
~ak

Napisano: 25 lut 2011, 13:04

do ak- to była nieprawidłowość z komunikowania, a dofinansowania do naprawy udzielaliśmy osobiście, kontrola nie zakwestionowała. Więc nie sprawdziłaś dokładnie, napewno można dofinansować, jeśli jest zlecenie z NFZ.
~basia

Napisano: 27 lut 2011, 17:22

do basi - sprawdziłam zadzwoniłam do NFZ i tam udzielono mi takiej informacji ze naparawa aparatu sluchowego nie jest refundowana przez nfz. wnioskodawca nie zalaczyl zlecenia, tylko fakture na ktoerej nie ma mowy o nfz
~ak

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x