Nasza-Klasa profil

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
~Karolina

Re: Nasza-Klasa profil

Post autor: ~Karolina »

Aż karygodne, że napiętnuje się matki walczące o prawa dzieci , a którym życie tak czy owak się mniej lub bardziej ulożyło... ale nikt nie widzi problemu w tym ilu darmozjadów i głąbów utrzymuje się z tzw. dofinansowania partii w naszym kraju... co to matury zdają dopiero na końcu II kadencji, w dodatku fałszywie wygranej.
.....dietki, karty kredytowe,służbowe autka, fikcyjne biura.... i społeczeństwo TO akceptuje... To jest OK. Nikogo to nie oburza! A dalej pognać to towarzystwo do roboty co tylko w gębie mocne... A w dobie kryzysu niech sami sobie odejmą i zwolnią klika etatów, które to jednocześnie zajmują w różnych spółkach i radach nadzorczych ( niech żyje nepotyzm!) i podzielą się pracą z tymi, którzy ją naprawdę stracili i nie mają co do garnka włożyć. Wtedy na pewno mniej trzeba będzie mniej podatków na socjal i zasiłki dla bezrobotnych.. Jeden etat= jeden człowiek. Myślę, że bezrobocie w kraju spadłoby w tempie piorunującym...
~Karolina

A tajnemu życzę \"opieki osobistej\" do końca życia....

żeby pożywił się swoją \" godnością osobistą\" ...
ubrał w \" swoje pretensje do świata i ludzi\"...
zapłacił rachunki \" własnym honorem\"...

Ni i widzisz Pan ile na alimenty zostało?
~tajny

Post autor: ~tajny »

Z opieki osobistej, czyli z życia proszę sobie nie kpić albowiem jest to wartość, przed którą należy na oba kolanka uklęknąć i pochylić główkę jak przed Najświętszym Sakramentem.

Zwracam się do jak najbardziej kompetentnego towarzystwa z zapytaniem: Jaki to motyw rządzi tym, że alimentom towarzyszy separatyzm. Jaśniej: Nie ma alimentów, nie ma izolacji, są alimenty jest izolacja. ???

Teraz psycholog: Izolacja to kara, która pozbawia bliźniego najprostszych znaków rozpoznania i prowadzi do deterioracji psychicznej, fizycznej i uczuciowej.

To proszę do tablicy, tylko się nie pchać. Jakie jest uzasadnienie aby o taką karę dla dziecka w sądzie wnioskować w każdym pozwie, że niby pozew byłby nieważny, gdyby tam nie było żądania: Opieka na godziny co drugi weekend od - do.
~SYLWIA LIGOTA

Post autor: ~SYLWIA LIGOTA »

O to zapytaj swoją byłą żonę, która tak okrutnie ciebie potraktowała i ojców,którzy tak okrutnie traktują swoje dzieci...
~tajny

Moja żona jest w porządku. Dawno się z tego wycofała, jakieś 10 lat temu nazad ale to tak dało mi w kość, że postanowiłem zostać misjonarzem i zrobić jakiś doktorat przy okazji w tym temacie.
~zuza

Post autor: ~zuza »

dłużnik alimentacyjny ma prawo wpłacać zaległe alimenty z tyt. zaliczek alimentacyjnych na konto urzędu gminy (płatnika świadczeń) wówczas oszczędza 15% kosztów komorniczych.
Komornik musi te wpłaty odjąć od zadłużenia i nie ma prawa wziąć dla siebie prowizji.
To samo dotyczy FA.
~tajny

to jest zarządzenie ministra czy zuzy?
~Karolina

I dalej jak grochem o ścianę to tajny gromem w nasze dzieci!
Dla jasności: alimenty to środki zabezpieczające byt dziecka i dostarczający je rodzice w pełnej czy niepełnej rodzinie ( wtedy co prawda nie noszą znamion tej nazwy), czy poza nią powodują jakąś \"izolację\" czy \" karę\" ? Nie zauważyłam...
Element destrukcyjny jaki chce Pan nam wmówić jedynie tkwi w Pana chorej głowie...myślę, że samo \" życie\" ma dla Pana wymiar kary... Rzeczywistość Pana przerosła i widzi Pan wszystko w krzywym zwierciadle...w dodatku stłuczonym...
Rzeczywiście polecam psychologa, albo raczej psychiatrę...
I doktorat- ale z prawa... Filozofów naprawdę było już wielu i doskonale wiemy, że nawet najbardziej wysublimowane słowa nie nakarmią naszych dzieci!
~irena

Post autor: ~irena »

analizując komentarze pracowników OPS-ów stwierdzam, że nie spełniają oni kryteriów moralnych i merytorycznych do wypłacania ludziom świadczeń z tyt. zaliczek alimentacyjnych i FA. Pełno tu zawiści i pogardy dla świadczeniobiorców
~Karolina

zgadzam się z tą wypowiedzią absolutnie...
ODPOWIEDZ