Nasza-Klasa profil
Nasza-Klasa profil
Walczymy o sprawiedliwość rodziców pokrzywdzonych przez politykę socjalną naszego państwa.Sprawa dotyczy zaległych zaliczek alimentacyjnych, z których to zostały okradzione nasze dzieci.
JEŻELI ZNACIE OSOBY W PODOBNEJ SYTUACJI, proszę o kontakt,bo tylko razem odzyskamy to co zabrano naszym dzieciom!!!
e-mail :
[email protected]
[email protected]
[email protected]
Osoby, które mają w toku postępowanie administracyjne proszone są o pisanie na ten adres:
[email protected]
Czym się aktualnie zajmuję
"Chodzi o zaliczkę alimentacyjną, która w 2005 r. zastąpiła Fundusz Alimentacyjny. Wypłacana przez gminę zaliczka przysługiwała na dziecko, którego ojciec lub matka uchylali się od płacenia alimentów, i wynosiła - zależnie od progu dochodowego - 170 zł lub 300 zł. Problem w tym, że ustawodawca przyznał prawo do zaliczki tylko osobom samotnie wychowującym dzieci. To oznacza, że finansowe wsparcie straciły tysiące osób, głównie kobiet, które ponownie wyszły za mąż lub weszły w nieformalne związki. Budzące kontrowersje przepisy trafiły do Trybunału Konstytucyjnego, który orzekł, że były niezgodne z konstytucją i godziły w rodzinę. To oznacza, że wszyscy, którym z powodu pozostawania w kolejnym związku gminy odmówiły zaliczki, mogą starać się o utracone pieniądze. I to spore..."
Więcej informacji na naszym forum. ZAPRASZAMY!!!!
JEŻELI ZNACIE OSOBY W PODOBNEJ SYTUACJI, proszę o kontakt,bo tylko razem odzyskamy to co zabrano naszym dzieciom!!!
e-mail :
[email protected]
[email protected]
[email protected]
Osoby, które mają w toku postępowanie administracyjne proszone są o pisanie na ten adres:
[email protected]
Czym się aktualnie zajmuję
"Chodzi o zaliczkę alimentacyjną, która w 2005 r. zastąpiła Fundusz Alimentacyjny. Wypłacana przez gminę zaliczka przysługiwała na dziecko, którego ojciec lub matka uchylali się od płacenia alimentów, i wynosiła - zależnie od progu dochodowego - 170 zł lub 300 zł. Problem w tym, że ustawodawca przyznał prawo do zaliczki tylko osobom samotnie wychowującym dzieci. To oznacza, że finansowe wsparcie straciły tysiące osób, głównie kobiet, które ponownie wyszły za mąż lub weszły w nieformalne związki. Budzące kontrowersje przepisy trafiły do Trybunału Konstytucyjnego, który orzekł, że były niezgodne z konstytucją i godziły w rodzinę. To oznacza, że wszyscy, którym z powodu pozostawania w kolejnym związku gminy odmówiły zaliczki, mogą starać się o utracone pieniądze. I to spore..."
Więcej informacji na naszym forum. ZAPRASZAMY!!!!
Re: Nasza-Klasa profil
a co sprytniejsi wystąpili do sądu o separację a teraz złożyli wnioski o zniesienie separacji - stąd po wprowadzeniu tych ustaw fala rozwodów i separacji, ustawodawcy chodziło o rozbicie rodzin i żeby dzieci pozdychały z głodu
bo trzeba wiedzieć, że każde operowanie darmowymi pieniędzmi jest tworzeniem systemu motywacyjnego. System taki skutkuje decyzjami obliczonymi na maksymalny zysk jako motyw nr 1.
Jeśli system motywacyjny nie jest wyprowadzony z zasad moralnych, preferencji (np. gwarancja opieki osobistej obojga rodziców) tylko z kiełbasy wyborowej to skutki są typu w mordę i kopa w dupę a nie opieka osobista.
Jeśli system motywacyjny nie jest wyprowadzony z zasad moralnych, preferencji (np. gwarancja opieki osobistej obojga rodziców) tylko z kiełbasy wyborowej to skutki są typu w mordę i kopa w dupę a nie opieka osobista.
Ludzie zastanówcie się, że zwalniacie z obowiązku łożenia na Wasze wspólne dzieci ich własnych ojców i matki, bo prościej i łatwiej zorganizować pikietę czy protest i wszystko podciągnąć po dyskryminację. Gdzieście byli po wyroku Trybunału Konstytucyjnego w tej sprawie celem ubiegania się należnych Wam zaliczek? Pomyślcie o tym jakie Sąd Wam przyznaje alimenty, gdzie sytuacja dłużnika nie rokuje wpłaty choćby 50 zł na swoje dziecko a macie poprzyznawane po 500 zł. Pomyślcie też o tych, którzy mają po tyle samo dzieci tj. 2-3 i zamiast gotowych pieniędzy z Urzędu Miasta czy Gminy czy Ośrodka Pomocy Społecznej w ramach funduszu alimentacyjnego nie pobierają na każde z nich nawet i po 500 zł na miesiąc a pracują minimum 8 godzin dziennie za tysiąc złotych dziennie i odprwoadzają podatki na wasze roszczenia. Ci ludzie tez dostają na swoje dzieci świadczenia tyle, że po 48 zł lub 64 zł lub 68 zł. Każdy z was jako rodzic może dochodzić tych należności od drugiego rodzica a nie robiliście tego od 20 lat, dopóki nie zlikwidowali funduszu w ZUSIe i od razu lamenty się zczęly i akcje i nazywanie społecznym krzywdzeniem. Teraz to już Wam gorzej całkiem porobiło tymi zabieganiem o, egzekwowanie swoich praw akurat od całego społeczeństwa a nie od zobowiązanych do alimentacji w pierwszej kolejności i nie zasłaniajcie się, że to dla dobra dzieci, których Wam przybywa w kolejnych związkach, bo akurat na to to czas macie. Aż was szkoda , że nie wiecie do kogo najpierw ukierunkować swe potrzeby i na to przenieść tą energię, więc dochodźcie równie zaciekle i skutecznie niepłaconych alimentów od współrodziców albo żałujcie, że to nie bocian przyniósł Wam dzieci, bo ten ptak, też by nigdy Wam nie zapłacił.
Bravo Gosia. Nic dodać, nic ująć. No może kochajcie się i rozmażajcie, więcej nic nie róbie, ja zapłacę podatek....
A robota jest dla głupich:)
Co do zasądzonych kwot to już paranoja - gość w życiu 200 zł alimentów nie zapłacił a sąd lekką ręką zatwierdza ugodę na 500 zł!!!!!!!! A co tam, politycy doją, prezesi spółek S.P. doją, lekarze doją to i z FA mozna doić.
Dobro dzieci tak często przywoływane przez żądne przywrócenia FA to jakaś bzura, zasłona dla prawdziwych pragnień - najlepsze źródło utrzymania gdy duma i podstawowe wykszałcenie nie pozwala na podjęcie pracy w charakterze sprzątaczki.
Jasne - pomoc państwa rodzinom w trudnych sytuacjach jest nieodzowna, ale nie w formie rozdawnictwa, i to na prawo i lewo. BO SIĘ NALEŻY....
A robota jest dla głupich:)
Co do zasądzonych kwot to już paranoja - gość w życiu 200 zł alimentów nie zapłacił a sąd lekką ręką zatwierdza ugodę na 500 zł!!!!!!!! A co tam, politycy doją, prezesi spółek S.P. doją, lekarze doją to i z FA mozna doić.
Dobro dzieci tak często przywoływane przez żądne przywrócenia FA to jakaś bzura, zasłona dla prawdziwych pragnień - najlepsze źródło utrzymania gdy duma i podstawowe wykszałcenie nie pozwala na podjęcie pracy w charakterze sprzątaczki.
Jasne - pomoc państwa rodzinom w trudnych sytuacjach jest nieodzowna, ale nie w formie rozdawnictwa, i to na prawo i lewo. BO SIĘ NALEŻY....
Dłużnik może nie płacić z różnych przyczyn i takich też, że nakłamała w sądzie, więc się zawziął i nie płaci.
Chodzi o to również sądowi, że jednak co niektóre dłużniki alimentowe posiadają konkretne i cenne rzeczy do wzięcia, mieszkanko, działeczka, samochodzik nowszy, firma z maszynami. Egzekucja i leci za psi grosz swoimi kanałami między prawnikami. Fajnie tak. Mieszkanko na telefon.
To się tak elegancko kręci, że Krajowa Rada Sądownictwa ogłosiła, że udział sędziów w licytacjach komorniczych (tych nocnych) jest co nieco nieetyczny czy niemoralny jakoś tak było napisane.
Chodzi o to również sądowi, że jednak co niektóre dłużniki alimentowe posiadają konkretne i cenne rzeczy do wzięcia, mieszkanko, działeczka, samochodzik nowszy, firma z maszynami. Egzekucja i leci za psi grosz swoimi kanałami między prawnikami. Fajnie tak. Mieszkanko na telefon.
To się tak elegancko kręci, że Krajowa Rada Sądownictwa ogłosiła, że udział sędziów w licytacjach komorniczych (tych nocnych) jest co nieco nieetyczny czy niemoralny jakoś tak było napisane.
cieszcie się ludzie, że na razie! macie pracę i odpowiedzialnych mężów, którzy wspólnie z wami wychowują i utrzymują wasze dzieci. Wkrótce będą kolejne fale zwolnień i każdy z was może potrzebować FA, żeby mieć za co żyć.
Fundusz został przywrócony w odpowiednim momencie, gdy dłużnik alimentacyjny straci pracę i nie będzie miał z czego zapłacić alimentów to pożyczy mu pieniędzy budżet państwa. Prędzej czy później będzie musiał to państwu zwrócić, jak znajdzie zatrudnienie lub dostanie świadczenie z ZUS.
Ja na przykład nie zgadzam się, by Tusk - dziś to zadeklarował - spłacał przez rok ludziom kredyty hipoteczne, przecież to nie moja wina, że ludzie się pozadłużali. Ja kredytu nie mam, oszczędzałam i dopiero później kupowałam dobra materialne i teraz idąc waszym tokiem rozumowania też nie chcę żeby z mojego podatku spłacać czyjeś długi.
Spłaty kredytów bezrobotnym i tym co stracili pracę to również rozdawnictwo publicznych pieniędzy i jakoś nie widzę takiego oburzenia jak przy przywróceniu ustawy o FA.
Fundusz został przywrócony w odpowiednim momencie, gdy dłużnik alimentacyjny straci pracę i nie będzie miał z czego zapłacić alimentów to pożyczy mu pieniędzy budżet państwa. Prędzej czy później będzie musiał to państwu zwrócić, jak znajdzie zatrudnienie lub dostanie świadczenie z ZUS.
Ja na przykład nie zgadzam się, by Tusk - dziś to zadeklarował - spłacał przez rok ludziom kredyty hipoteczne, przecież to nie moja wina, że ludzie się pozadłużali. Ja kredytu nie mam, oszczędzałam i dopiero później kupowałam dobra materialne i teraz idąc waszym tokiem rozumowania też nie chcę żeby z mojego podatku spłacać czyjeś długi.
Spłaty kredytów bezrobotnym i tym co stracili pracę to również rozdawnictwo publicznych pieniędzy i jakoś nie widzę takiego oburzenia jak przy przywróceniu ustawy o FA.
Nie zgadzam się, by idąc twoim tokiem myślenia trzeba by było asekuracyjnie wnieść wniosek o alimenty , żeby uniknąć skutków kryzysu i zresztą po co pracować skoro państwo ma się upomnieć o swój dług . Może dla niektórych ten kryzys na ich życzenie nigdy miałby się nie skończyć.
irena przestań brednie pisać
wole z czegoś zrezygnować jak przysporzyć kłopotów swojej rodzinie
alimenty to nie ma być sposób na życie jak widać dla niektórych jest
wole z czegoś zrezygnować jak przysporzyć kłopotów swojej rodzinie
alimenty to nie ma być sposób na życie jak widać dla niektórych jest
Oprócz Nasza-Klasa profil - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
alimenty
Wyrok TK i odsetki
wniosek o umorzenie - kto wydaje decyzję??
umorzyć odsetki?
zwrot zaliczki do gops
kto juz podpisał umowe z Info-Monitorem
alimenty w części do rąk wierzyciela od 4 lat
decyzja SKO
umorzenie zaliczki
koordynacja jeszcze z ZA
spr. jednor. cz. b i c
decyzje warunkowe
kontrole zaliczek
dług
dłużnik prosi o umorzenie...